minutka.si

Omega Speedmaster '57 Co-Axial Chronograph

Omega.Speedmaster.57.3.jpg

Omega je predstavila nov Speedmaster '57 Co-Axial Chronograph, s katerim je proslavila prednika iz leta 1957 in sodelovanje na številnih misijah v vesolju. Serija Speedmaster je z leti postala zelo priljubljena in upravičeno slovi kot izjemno zanesljiv, robusten in brezčasen izdelek.

                         

Od svojega predhodnika je Speedmaster podedoval držaje pasu in značilno zapestnico. Poleg tega sta ostali prepoznavni tudi luneta s tahimetrsko skalo in pristna številčnica. Ta ima namesto treh pomožnih številčnic, ki so običajne pri kronografih, le dve. Pomožna številčnica na številki devet prikazuje tekoče sekunde, številčnica na številki tri pa skupaj ure in minute (poglej animacijo delovanja).

Omega.Speedmaster.57.4.jpg

Speedmaster '57 poganjata hišna avtomatska kalibra 9300/9301, ki sta, kot smo že vajeni pri Omegi, opremljena s Co-Axial zaskočnim mehanizmom. Inovativna zasnova zmanjša trenje in izrabi razpoložljivo energijo precej bolj efektivno, kar pripomore k stabilnejši točnosti teka mehanizma skozi daljše obdobje. Co-Axial je hkrati manj zahteven za vzdrževanje, saj zaradi posebne zasnove skoraj ne potrebuje mazanja.

Omega_Speedmaster_57.5.jpg

Kupci Omege Speedmaster '57 Co-Axial Chronograph lahko izbirajo med celo serijo različnih kombinacij. 41,5 mm ohišja so na voljo iz plemenitega jekla, rdečega in rumenega zlata ter iz lahkega titana. Številčnici sta dve, srebrna ali črna, vsaki od različic pa pripada pas iz usnja ali zapestnica, ki je izdelana iz enakega materiala kot ohišje. Cene Speedmastrov se bodo začele pri približno 7.000 evrih.

Vir: omegawatches.com 

Omega Speedmaster '57 Co-Axial Chronograph :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si