minutka.si

Vacheron Constantin - 100. obletnica sodčaste oblike

VC.Tonneau.1.jpgVacheron Constantin leta 2012 praznuje 100. obletnico svoje prve zapestne ure s sodčasto obliko. Ozadje zgodbe o uspehu je precej zanimivo.

Ena izmed teorij pravi, da so se za sodčasto obliko ohišja odločili zato, ker je bolj praktična. Spodnji in zgornji del sta namreč v nasprotju z okroglo uro ravna, s tem pa se pas uri lepše prilega in hkrati ne povzroča odrgnin.

Druga teorija zagovarja stališče, da so oblikovalci preprosto želeli razbiti okvir uporabe izključno okroglih ohišij ročnih ur in so si tako izmislili nekaj novega. Kakorkoli že, sodčasta oblika je preživela vse do danes in dobila veliko posnemovalcev.

Vacheron Constantin je pri predstavitvi modelov s sodčasto obliko pokazal veliko mero kreativnosti. Spodnja slika prikazuje nekaj različnih izvedb.

VC.Tonneau.2.jpg

Leta 1927 so šli pri Vacheron Constantinu še korak dlje, saj so pričeli v ure sodčaste oblike vgrajevati najprej ovalne mehanizme , nato pa leta 1932 še mehanizme sodčaste oblike.

VC.Tonneau.3.jpg

Prva ura te kultne švicarske znamke sodčaste oblike z vgrajenim koledarjem je bila predstavljena leta 1927. Prikazuje ure, minute, male sekunde, dan v tednu, dan v mesecu in lunine mene.

VC.Tonneau.4.jpg

Vir: thehourlounge.com

Vacheron Constantin - 100. obletnica sodčaste oblike :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si