minutka.si

Urarsko razvajanje na Brdu pri Kranju

Brdo.24.JPG12. aprila 2012 je na Brdu pri Kranju potekal urarski dogodek v počastitev druge obletnice urarskega portala minutka.si, urarstvo Robnik iz Kranja pa je predstavilo vrhunske maloserijske natančne ure nemškega podjetja Erwin Sattler.

Organizatorja prireditve Robert Robnik in Gorazd Rolih sta v prelepem okolju gostila lepo število izbranih urarskih sladokuscev, ki so lahko občudovali najboljše modele velikih stojnih ur urarske znamke Erwin Sattler med njimi tudi njihovega paradnega konja 2,17 m visoko uro iz serije Troja 16. Urarsko razvajanje je sproščeno povezoval Denis Avdič.

Foto: Janez Pelko FB_15.jpg

Brdo.3.JPG

V Urarstvu Robnik besedo zaupanje pišejo z velikimi črkami, zato so ekskluzivno na tem dogodku razveselili svoje stranke z novico, da kot prvi servis v Sloveniji garancijo za popravila v njihovem servisu podaljšujejo iz dveh na kar tri leta.

Brdo.4.JPG

Brdo.7.JPG

Portal minutka.si, prvi in edini tak v Sloveniji, ki na enem mestu združuje vse informacije povezane z urami in urarstvom, je v dveh letih pridobil veliko število rednih obiskovalcev. Z aktualnimi in s strokovnimi prispevki postaja bogata baza znanja in točka, kjer si urarski sladokusci s spletnim druženjem izmenjujejo informacije.

Brdo.5.JPG

Sponzor prireditve je bil Porsche, ki je v ta namen na dogodek pripeljal svoja najnovejša vrhunska modela 911 4S in športno terensko vozilo Cayenne. Obiskovalci so ob nežnih zvokih odličnih mladih harfistov Ajde in Jerneja iz glasbene šole Kranj uživali ob gurmanskih specialitetah in odlični kavi, ki jo je čutno pripravljal z zlato medaljo odlikovan Matej Režek

Brdo.10.JPG

Brdo.8.JPG

Brdo.13.JPG

Brdo.15.JPG

Brdo.16.JPG

Brdo.11.JPG

Brdo.12.JPG

Brdo.18.JPG

Brdo.20.JPG

Brdo.2.JPG

Brdo.29.JPG

Brdo.14.JPG

Brdo.17.JPG

Brdo.19.JPG

Brdo.6.JPG

Brdo.9.JPG

Brdo.28.JPG

Troja, stojna ura manufakture Erwin Sattler je izdelek, ki ima vse lastnosti precizne ure z nihalom. Kot zgodovinski soimenjak, pa ima lahko tudi Troja svojo skrivnost: skriti sef v podstavku ure. Sef s svojo trdnostjo in močjo izpolnjuje vse zahtevane standarde nemških zavarovalnic za zaščito vsebovanih vrednosti. Ura pa ima tudi še eno malo skrivnost. Ob straneh ima vdelana dva premična pokončna predalnika skrita opazovalcu. Predalnika vsebujeta 16 daljinsko vodenih urnih navijalcev, ki jih je možno programirati za vsako uro posebej.

Brdo.21.JPG

Brdo.26.JPG

Brdo.1.JPG

Malo serijske, izredno natančne, velike mehanske ure nemškega izdelovalca Erwina Sattlerja danes slovijo kot najboljše velike ure na svetu. Dokaz za to je vrhunski model Classica secunda, ki teče bolj točno kot katera koli elektronska ura in lahko doseže točnost z odstopanjem manj kot sekundo na mesec.

Brdo.27.JPG

Brdo.23.JPG

Foto: Janez Pelko FB_15.jpg

Komentarji   

+1 #10 gorazd 22:09 15-04-2012
Citati body35:


btw, Gorazd: a ti2 na predzadnji fotki vesta, kaj je to regulator? :)))


Hja nekako sem ju pozabil prav to vprašat :-*

Drgač pa fletkani a ne ;-)
Citat
+1 #9 body35 17:38 15-04-2012
OK, OK...kot je bilo pojasnjeno že na FB, je bil dogodek pač zaprtega tipa. Vsekakor ni bil moj namen zanetiti ognja in vročekrvne debate o tem, kdo je smel in kdo in zakaj ne :)
Na 5. obletnico pa vsekakor pridemo, povabljeni ali ne, hehe

btw, Gorazd: a ti2 na predzadnji fotki vesta, kaj je to regulator? :)))
Citat
+9 #8 agemo1 11:24 15-04-2012
V bistvu je prišlo do hecnega konflikta, pa bom poskusil biti malo mediatorja, če mi dovolite.

Mislim, da gre tistim minutkarjem, ki niso prejeli vabila, v nos, da se je praznovalo drugo obletnico portala minutka.si, a nanj niso bili povabljeni. V kolikor bi na tem dogodku šlo le za predstavitev Erwina Sattlerja in urarstva Robnik, ne bi imel nihče nobenih pripomb. In je zelo na mestu Sokolova komparacija s predstavitvijo novega modela VW.

Glavni problem je bil v tem, da se je minutka.si rojstnodnevni dogodek praznoval brez njenih zvestih podpornikov, minutkarjev. In potem se jim še pokaže slike, češ, lepo smo praznovali drugo obletnico našega skupnega portala (and you couldn´t be there). Majhen lapsus, ki pa verjamem, da se v prihodnje ne bo več ponovil.

LP
Citat
+4 #7 sokol 09:55 15-04-2012
najbol da naslednjič robnik pošlje par študentov po večjih mestih da vabila mečejo po kaselcih.
prireditev je bila zaprtega tipa in gotovo. take prireditve so nekaj vsakdanjega in res ne vem zakaj nekaterim ni jasno.
kadar volkswagen izstreli nov model avtomobila....naj povabi na predstavitev vseh 100000 lastnikov te znamke?
Citat
0 #6 Sidney70 09:36 15-04-2012
kot je gorazd pojasnil: to je bila prireditev zaprtega tipa ... za srecanje minutkarjev pa obstaja tema : http://www.minutka.si/forum/11-obvestila-novosti/699-sreanje-minutkarjev-.html
Citat
+2 #5 gorazd 09:15 15-04-2012
Kot sem pojasnil že na Facebook strani, prireditev je bila zaprtega tipa. Povabljeni so bili vsi urarski sladokusci, ki jih osebno poznam ter poslovni partnerji, to pa je bil tudi glavni kriterij.
Citat
+1 #4 7 07:15 15-04-2012
razumem body35, saj je na tem dogodku obletnico praznoval tudi portal-forum, ki temelji na manjši skupnosti uporabnikov. člani foruma so njegov temelj, saj jih je omejeno število in soustvarjajo vsebino.

to je nekako približno tako, kot bi jaz praznoval rojstni dan, nanj pa bi povabil le bogatega očeta, bolj revne in nepomembne mame pa ne. lahko pa bi pogledala slike iz praznovanja - ni ravno moralno, ane? :)

predlagam, da minutka.si priredi praznovanje svoje obletnice tudi za vse svoje uporabnike. tako bo volk sit in ura cela.
Citat
0 #3 Rotweiler 20:34 14-04-2012
lol

Si praznoval rojstni dan? Najbrž si. In zakaj me nisi povabil? Sem nezaželen zato? Pa dej umirte se mal no.

:zzz
Citat
-4 #2 Tadej7ad 19:04 14-04-2012
Imaš prav. Po drugi strani smo tukaj tisti, ki cenimo ure in (večinoma) nismo ravno pri denarju, zato nismo potencialni kupci ES ali Porsheja - ter smo posledično nezaželeni.
Če bi bil prodajalec, koga bi povabil: tistega z denarjem ali tistega z željo?
Citat
0 #1 body35 11:22 14-04-2012
Verjamem, da je bilo zanimivo doživetje, vendar pisati o dogodku potem, ko je bil končan, namesto vabiti nanj pred tem, je malodane "nespoštljivo" do članov te spletne strani. Prepričan sem, da bi se marsikdo z veseljem udeležil vaše obletnice in si ogledal/poslušal predstavljene mojstrovine v živo..nenazadnje bi na fotko ob stoječi Classica secunda bolj pasal kak poznavalec kot pa "kvazi" lepotici, ki sploh ne vesta, v čem se skriva lepota...
Morda pa sem vabilo na dogodek le kje spregledal...?
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si