minutka.si

Omega uradni merilec časa na ZOI 2010

ZOI_2010.jpgOmega, član skupine Swatch, je do leta 2020 podaljšala pogodbo z mednarodnim olimpijskim komitejem (MOC), kot uradni merilec časa na vseh športnih prireditvah.

Omegi je ta častna in odgovorna naloga zaupana že od leta 1932, ko je postala prvo in edino podjetje zadolženo za merjenje časa na vseh olimpijskih dogodkih.

Pred olimpijskimi igrami 1932 v Los Angelesu je bilo merilcev časa več, zato so bili končni rezultati večkrat predmet sporov, razprav in pogajanj.

Leta 1932 je Omega v Los Angeles pripeljala 30 štoparic z dvema sekundnima kazalcema (za sekunde in dele sekund). V skoraj vseh disciplinah so na teh olimpijskih igrah zabeležili svetovne rekorde, za kar je MOC Omegi priznal posebno vlogo za zasluge.

Na olimpijske igre v Vancouvru je Omega pripeljala 250 ton opreme in več kot 200 ljudi, ki skrbijo za nemoteno delo. Velika razlika v skoraj 80-ih letih, a cilj je ostal enak - ponosno zagotavljati brezhibno merjenje časa najboljšim športnikom sveta na najbolj elitni športni prireditvi.

Vir : swatchgroup.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si