minutka.si

Victorinox - I.N.O.X. Carbon

Ure serije Victorinox I.N.O.X. veljajo za ene najbolj odpornih, kar jih pozna urarski svet. O tem smo na minutki že pisali.

                         

 

Victrinox gre tokrat še korak dlje. Na Baselworld 2017 bodo predstavili različico  I.N.O.X. Carbon, katere ohišje je izdelano iz kompozitnega materiala, ki se sicer uporablja za zaščito vesoljskih plovil Space Shuttle. Ta morajo zaradi trenja zdržati vdor izjemno visokih temperatur (v tem primeru 1,260°C), medtem ko plovilo vstopa v Zemljino ozračje. Poleg temperaturne odpornosti material odlikujejo še čvrsta struktura, neobčutljivost za praske in nealergenost. Kot naročen torej za vzdržljive ure.

Neuničljivemu 43 mm ohišju so inženirji dodali še kakovostno in vzdržljivo safirno steklo, ki ščiti številčnico ter pasova iz kavčuka oziroma vojaškega najlona (Naimakka paracord). Za prikaz časa skrbi kvarčni mehanizem Ronda 715, ki prikazuje ure, minute, sekunde in datum. številčnica je izvedena v kontrastnih barvah (beli in rdeči) ter preprostega videza, da bi zagotovila karseda brezhibno berljivost v zahtevnih okoljih.

Cena Victorinox I.N.O.X. Carbon še ni znana. Dosedanji modeli so na voljo za okoli 400 €, zato lahko pričakujemo podobno ali nekoliko višjo ceno tudi za novinca. 

Vir: swisstime.ch

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si