minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Seiko servis

Seiko servis pred 8 let 3 mesecev #22590

• izvir
  • izvir avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 3
Vprašanje imam glede 7S26 mehanima.

Tretja Seiko 5 ura, ki jo imam. Trenutno laufa +50 sekund na dan. Preden sem jo dal "majstru", je bila na -20 sekund na dan. Ura je bila kupljena pred 4 meseci. Baje se da te mehanizme kar dobro zregulirati. Spomnim se, da mi je prva Seiko 5 ura konkretno pod +10 sekund dnevno.

Vprašanje je enostavno - obstajajo v Slo majstri, ki zmorejo dotični mehanizem spraviti ns +/- 5 sekund dnevno? Na WUS trdijo, da ni problema. Ampak preden jo nesem k naslednjem "majstru", se želim pozanimati, ali bom našel urarja, ki bi mi bil zmožen dotični mehanizem zregulirati?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Seiko servis pred 3 let 3 mesecev #28392

• ticktockclock
  • ticktockclock avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Živjo (first post!),

imam enega Seikota 5 SRPE in eno SKX009, na katerih bi rad naredil nekaj sprememb - menjava bezel ringa, safir in podobna kozmetika. Dele sem naročil na namokimods, torej ne originalnih.

Na Urci so mi direkt in morda malce arogantno pokazali vrata, saj "nočejo riskirati", da bi šlo kaj narobe, čeprav sem rekel, da se ne bom sekiral, če jim kaj ne uspe - naj pač probajo najboljše, kar se da.

Mi lahko pomagate z usmeritvijo na kakšnega dobrega in bolj pogumnega urarja (Ljubljana ali Gorenjska), ki mu modding ni tuj?

Lp,
Jan

Last Edit: od ticktockclock.

Seiko servis pred 3 let 3 mesecev #28393

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Prakticno vsak urar ti bo natjunal uro tako, da bo trenutno tekla v nekaj sekund dnevno. Vendar pa zadeva s tem ni zakljucena. Urarji si pri tjunanju pomagajo z napravico, ki kaze trenutno amplitudo in jo normalizira na 24- urno povprecje.

Kot receno, to ne pomeni se nic saj gre pri preciznosti predvsem za stabilnost teka mehanike v vseh pogojih skozi daljse casovno obdobje. Tu pa se pokazejo razlike med mehaniko visjega in nizjega cenovnega razreda. Seiko 5 je sicer cisto spodobna ura, ampak ne mors pricakovat da bo tekla s tako natancnostjo kot 10x drazja ura oziroma mehanizem.

Pomoje je za Seiko 5 nekje +/- 10 sekund na dan ze kar OK.
Zahvale: MeanGreenMachine

Last Edit: od criptus.

Seiko servis pred 3 let 3 mesecev #28394

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Kako kompleksna je tocnost teka urne mehanike in kaj vse vpliva nanjo smo na minutki ze zelo siroko razpravljali.

Priporocam branje, ce koga privlacijo skrivnost, umetnost in lepota urne mehanike.

www.minutka.si/forum/7-splono-o-urah/775...hanizma.html?start=0
Zahvale: MeanGreenMachine

Last Edit: od criptus.

Seiko servis pred 3 let 3 mesecev #28395

• little.horologiarium
  • little.horologiarium avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 89
Zdravo ticktockclock, sem ti pisal za zasebno sporočilo.

Last Edit: od little.horologiarium.

Seiko servis pred 3 let 2 mesecev #28417

• HansTheRabit
  • HansTheRabit avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
No da malo ukradem temo... moj SRPE83 mi prehiteva, pa sem se odločil da najprej povprašam na nepooblaščenih servisih, kasneje pa še na pooblaščenem. Sem dobil občutek da se kar nihče ne hoče ukvarjat s tem... na pooblaščenem so itak trdili da je po treh letih že obvezen servis, torej da morejo vse sčistit pa na novo z oljem namazat...

minutka.si minutka.si minutka.si