minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Seiko servis

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21570

• manakis
  • manakis avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4
Po pravici povedano, se mi ne da več z njimi ukvarjat. In kaj bi dosegel, da bodo še enkrat uro vzeli v roke.

Ni pa ravno v čast Seiku da nima nikakršne kontrole nad kvaliteto servisne mreže, ki jo priporoča tudi na svojih spletnih straneh. Nisem hotel vnaprej soditi, nisem pa imel najboljši občutek ko sem tja odnesel uro, niso mi delovali profesionalno.

Na slowatchu sem imel pred leti s servisom mehanske ure dosti boljšo izkušnjo, ura je bila perfektno nastavljena.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21571

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Naslednjič priporočam, da izbereš urarja z linka s prejšne strani. Po izkušnjah vseh, ki so pisali so sigurno to najboljši, ki obstajajo v SLO :)

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21572

• manakis
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Sem se pozanimal tudi pri nekaterih od njih, bil tudi pri Robniku že pred časom, ampak teh mehanizmov ne servisirajo. Robnik je uro takrat sicer tudi odprl in rekel da ni videti, da bi bilo olje zasušeno, le da mehanizem, kar se zna pojaviti pri mehaniki, deluje nekoliko nenavadno. Ura je recimo tekla povsem točno s številčnico navzdol, v neki drugi legi pa je recimo čez noč zaostala za pol minute.

Tudi to mi je bilo zanimivo, da so mi na Urci rekli, da je bilo olje zasušeno, pravzaprav so to rekli že takoj na začetku in tudi danes ko sem jo prevzel. Očitno je neka druga napakica, ki jo je potrebno rešit. Dvakrat bom premisli, če bom še kdaj kupil Seiko uro, čeprav mi je še marsikakšen njihov model všeč, in tudi ta ura, ki je iz titana in brušena tako da izgleda kot jeklo, mi je prav tako ena najljubših. Potem pa pride do neke težavice in se nimaš na koga obrnit.

Last Edit: od manakis. Reason: text

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21574

• manakis
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Sem pa opazil še eno stvar, na notranji strani stekla oziroma na številčnici je prisoten drobec prahu, kjer ga prej ni bilo, tako da to je res zelo slabo izvedena storitev.

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21575

• manakis
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Prosim, če to temo kar umakne moderator, tako ali tako ni bilo neke pomoči na tem forumu, čeprav sem zasledil kar nekaj lastnikov te znamke. Hvala.

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21576

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Tudi jaz bi to nesel nazaj. Bi jim povedal, da sem na ure zelo občutljiv in da vem za vsak prahec in vdolbinico in da če je mislijo porihtati vsaj to kar so oni poškodovali jih bom pač moral prijaviti. Res pa je, da to je potem zelo težko uveljavljati oz. dokazovati, da je bila ura ob prevzemu brez poškodb, če nimajo obrazca kot za avto ko ga prevzame servis in vse poškodbe popiše (npr.Selmar MB)?

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21577

• manakis
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Najbrž ni ravno raketna znanost popravit uro s tem mehanizmom. Ali pač s katerimkoli mehanizomom že, sploh če se s tem nekdo poklicno ukvarja. Ne govorimo tu ravno o kirurškem znanju ali čem podobnem. In če je nekdo tako nesposoben, da ure ne popravi, poškoduje ohišje, umaže številčnico, zraven pa še pove, da to je najbolj normalna stvar in drugače ne gre, potem takemu nedvomno ne bom še enkrat nesel ure in upal da v drugo mu bo pa morda uspelo.

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21578

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115

manakis napisal: Prosim, če to temo kar umakne moderator, tako ali tako ni bilo neke pomoči na tem forumu, čeprav sem zasledil kar nekaj lastnikov te znamke. Hvala.

s temo ni nič narobe...pravilno je da si povedal izkušnjo...osebno ti ne bi mogel pomagat, ker nisem nikoli imel (8) Seika na servisu..edini, ki je bil, se je na koncu izpostavilo da je Feiko...frend iz službe je prinesel Sumota iz Japonske in je imel podobne probleme...urar je povedal da je najbrž neki narobe z mehanizmom...ampak po kratkem servisu nima več problemov...mislim da je bil Robnik...lahko preverim...

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21580

• manakis
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Zdaj nima smisla več o tem razpravljat, niti o Urci niti o njihovih storitvah. Nisem nekdo, ki kar tako odneha, ampak ko nekje vidiš, da ne bodo opravili svoje naloge nima smisla vztrajat na tem da naj jo opravijo. Pri meni so izgubili zaupanje, kolikor sem prebral še po drugih forumih, so tudi drugi imeli težave z njimi, že pri stvareh kot je menjava baterije.

En nasvet vsem: ne hodit v Urco, sam še pas ne bi šel več tja menjat.

Serviserja bom že našel, napaka je bila da sem se omejil na Slovenijo in padel na finto, da nesem k neugledenmu uradnemu zastopniku.

Moderatorja še enkrat prosim, da umakne to temo. Hvala.

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21582

• Spark
  • Spark avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Po moje je dobro, da tema ostane za vse ostale uporabnike.
Kot dobrega urarja tudi za Seiko ure na hrvaškem urarskem portalu ( www.portalsatova.com ) pohvalijo urarja na Reki, kar ni pretirano daleč, uro pa lahko pošlješ tudi po pošti (Urar Mithat Sahatciu
Trpimirova 2, 51000 Rijeka
+385 51 334 612
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.urar-sahatciu.hr/
Drugače pa tudi jaz nimam dobrih izkušenj s servisom pri Urci. Sem že pred leti želel, da mi nastavijo točnost ruske urce Vostok, pa se je urar samo namrdnil in mi rekel, kaj se grem, da tega niti ne bo odpiral in da naj bom zadovoljen, da zaostaja samo 40 sekund dnevno. Urco mi je nato dobro nastavil zdaj že bivši urar nasproti stolnice v LJ in še danes teče +5s/dan. Tako, da je odnos in kvaliteta storitev pri Urci kar se tiče servisa pod nivojem.

minutka.si minutka.si minutka.si