minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Seiko servis

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21583

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Ne vidim potrebe, da bi temo umikal. To ni praksa foruma, dokler se ne krši pravil foruma. Poleg tega naj bo informacija za ostale, ti pa si dobil info o tem, kdo so dobri urarji v Sloveniji.

Moderator

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21586

• manakis
  • manakis avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4

Spark napisal: Po moje je dobro, da tema ostane za vse ostale uporabnike.
Kot dobrega urarja tudi za Seiko ure na hrvaškem urarskem portalu ( www.portalsatova.com ) pohvalijo urarja na Reki, kar ni pretirano daleč, uro pa lahko pošlješ tudi po pošti (Urar Mithat Sahatciu
Trpimirova 2, 51000 Rijeka
+385 51 334 612
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.urar-sahatciu.hr/
Drugače pa tudi jaz nimam dobrih izkušenj s servisom pri Urci. Sem že pred leti želel, da mi nastavijo točnost ruske urce Vostok, pa se je urar samo namrdnil in mi rekel, kaj se grem, da tega niti ne bo odpiral in da naj bom zadovoljen, da zaostaja samo 40 sekund dnevno. Urco mi je nato dobro nastavil zdaj že bivši urar nasproti stolnice v LJ in še danes teče +5s/dan. Tako, da je odnos in kvaliteta storitev pri Urci kar se tiče servisa pod nivojem.

Vem za tega na Reki, ampak ne odgovarja na maile. Sem že našel alternative, le v ozir je treba vzeti, da ne živimo le v Sloveniji, temveč v EU.

Glede tvoje izkušnje pa si ti vsaj imel to srečo, da ti je uro že takoj zavrnil, moje pa se je lotil. V bistvu si dobil najboljšo možno storitev v tistem trenutku, uro nazaj v takšnem stanju kot si jo prinesel.

Naj tema ostane, bo vsaj komu v opomin. Če pa mi uspe najti dobrega Seiko urarja in uro spraviti v stanje v kakršnem mora biti, bom še kaj napisal v zvezi s tem.

Seiko servis pred 8 let 7 mesecev #21588

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73
Koliko so ti pa računali za "servis"?

Seiko servis pred 8 let 5 mesecev #21982

• manakis
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
No, zdaj je čas, da končam to celotno zgodbo.

Uro sem poslal v tujino, dobil nazaj, narejen kompleten servis, račun, zaenkrat teče dobro, prišla nazaj takšna kot sem jo poslal, prahu pod steklom ni več (kar se je zgodilo po servisu v Ljubljani), se mi zdi da je celo nekoliko popravljena tista vdrtina, zdi se mi manj vidna.

Izogibajte se uradnega servisa za Seiko pri nas, tudi pri Stentimu so mi povedali, da imajo veliko pritožb. Sploh se mi zdi, da pri nas Seiko nima dobrega servisa, verjetno niti neuradnega. To je velik minus za Seiko, je pa opcija, da se pošlje uro v tujino h kakšnemu drugemu urarju, ki ga prej dobro preverite.

Slovenija je žal majhen trg, majhna konkurenca, verjetno imamo 2-3 dobre urarje in to je to, pa še to za švicarje. Vsekakor je glede servisa bolj varno kupiti švicarsko uro, za ostale ure pa ostaja možnost pošiljanja v tujino.

Naj še pohvalim DHL Slovenija, ki so res odlični, prijazni, profesionalni, dobil tudi

res dober popust. Zelo priporočam, takšne izkušnje pri nas še nisem imel.
Attachments:

Seiko servis pred 8 let 5 mesecev #21984

• luxman
  • luxman avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 10
Kam pa si jo poslal na servis, najbrž bo info še komu koristil, hvala.

Seiko servis pred 8 let 5 mesecev #21985

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Mene pa zanima, kaj je to za en pašček? Se ji zelo poda-lepa urca!

Seiko servis pred 8 let 5 mesecev #21990

• manakis
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec

gasper napisal: Mene pa zanima, kaj je to za en pašček? Se ji zelo poda-lepa urca!

gasper,

pašček je Hirsch Accent.
Zahvale: gasper

Seiko servis pred 8 let 5 mesecev #22056

• Flajsi
  • Flajsi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 7
Pozdravljeni, zanima me če mi lahko kdo priporoča kak Seiko servis, za popravilo ure v garanciji. Namreč Seiko SKX013K2 je po malo manj kot letu dni uporabe nehal tečt, v Urci pa trdijo da pri njih niso pooblaščeni garancijski za servis moje ure, ker je bila naročena na spletu iz tujine. V Stentime pa niso pooblaščeni za garancijski servis Seika, razen če je bila ura kupljena pri njih. Lahko je kakšen servis tudi v tujini (Avstrija morda?).

Seiko servis pred 8 let 5 mesecev #22059

• manakis
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec

Flajsi napisal: Pozdravljeni, zanima me če mi lahko kdo priporoča kak Seiko servis, za popravilo ure v garanciji. Namreč Seiko SKX013K2 je po malo manj kot letu dni uporabe nehal tečt, v Urci pa trdijo da pri njih niso pooblaščeni garancijski za servis moje ure, ker je bila naročena na spletu iz tujine. V Stentime pa niso pooblaščeni za garancijski servis Seika, razen če je bila ura kupljena pri njih. Lahko je kakšen servis tudi v tujini (Avstrija morda?).

To ni pomembno kje si uro kupil. Pomembno je, da si skupaj z uro prejel certifikat od Seika - poštemplana kartica, kjer je naveden trgovec, dan nakupa itd., kar pomeni tudi worldwide garancijo. To zgovarjanje, da je ura kupljena preko spleta in zato garancija pri njih, ki so uradni zastopnik, ne velja, je kar nekaj. Naši trgovci te s tem hočejo prisiliti, da bi kupoval le pri njih, plačeval več in imel manjšo izbiro.

Vseeno pa ti ne priporočam Urce. Na uradni strani Seika imaš navedene vse servise po svetu, po moje je možno kamorkoli poslat, če se prej dogovoriš.

Ne razumem niti Stentime-a, vedo za številne pritožbe in še vedno prodajajo ure s slabo servisno storitvijo, kar je predvsem slabo za njihov biznis. Če bi jaz bil trgovec, bi že zdavnaj kontaktiral proizvajalca, da izvede kontrolo kvalitete in zagotovi primeren nivo storitve.

Je pa tudi na Hrvaškem en serviser, omenjen tudi v tej temi, le na maile poredkoma odgovarja.

Seiko servis pred 8 let 5 mesecev #22086

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Uro pošlji nazaj prodajalcu tvoje ure.

minutka.si minutka.si minutka.si