minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Japonci vs Švicarji

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4930

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Seiko ni samo Seiko 5, pogledat je potrebno še Grand Seiko, Astron, Ananta, Premier... Poglejte si npr. Seiko MarineMaster.
Vsekakor je neprimerno boljša firma kot Tag Heuer. Pa če nam je to všeč ali ne.
lp

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4931

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Levjul napisal(a):

Seiko ni samo Seiko 5, pogledat je potrebno še Grand Seiko, Astron, Ananta, Premier... Poglejte si npr. Seiko MarineMaster.
Vsekakor je neprimerno boljša firma kot Tag Heuer. Pa če nam je to všeč ali ne.
lp

Meni sploh ni všeč... :kief:

(joke)

Last Edit: od criptus.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4934

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Morda ena zanimivost iz kvarčne delavnice Seika:

10. 10. 2012 je bila v Londonu tudi uradno predstavljena nova ura Seiko New Astron GPS Solar. Čas konstantno in avtomatsko s pomočjo satelitov prilagaja časovnemu pasu (npr. med letom iz New Yorka do Tokia nam ni potrebno skrbeti za trenuten točen čas). Najbolj vprašljiva je bila poraba energije, saj vemo, da jo nenehno iskanje satelitov porabi precej elektrike. Po nekajletnem razvoju so tudi to pri Seiku elegantno rešili. Ura ima odstopanje točnosti 1 sekundo na 100.000 let, v njej pa je patentiranih 200 novih patentov. Predstavljen model je bil narejen v omejeni seriji 2500 kososv po ceni 3.300,00 eur, na letošnjem bazelskem sejmu, kjer so jo prvič pokazali, pa so bili prodani prav vsi kosi. Nelimitirana serija bo v prodaji po 1.800,00 eur.

Ko iz Seika dobim uradno literaturo (ne internetnih rumursov), napišem o uri kaj več.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4941

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
igor napisal(a):

kronos napisal(a):

igor napisal(a):

@kronos: se nikakor ne strinjam. Seiko Credor Spring Drive Minute Repeator za 500.000,00 usd ni zrel za medsebojno primerjavo oz. ga lahko primerjamo le z nižjim razredom poznanih švicarskih ur???

ja :woohoo: to se strinjam s tabo, samo še vedno stojim za svojim mnenjem. kolikor vem, je bila ta seiko ura narejena za neko posebno priložnost in je nekako muha enodnevnica, če se lahko tako izrazim. top švicarji producirajo le visokokakovostne izdelke, seiko pa ima v svoji ponudbi poleg malo dražjih tudi za 100 € ure. tudi, če je ta dotična ura toliko vredna, pa še ne pomeni, da je po kvaliteti primerljiva s npr. patek philipe. do 500000 $ cene ne nabije le mehanizem, izdelava in materiali, ampak je zraven vštet tudi japonski ponos

Ravno toliko je muha enodnevnica, kot večina zdajšnjih limitiranih švicarjev. Samo čas bo pokazal kaj bo zdržalo...ko naju že zdavnaj ne bo več. Zakaj že nebi bila po kvaliteti primerljiva z npr. patekom? Argumentiraj prosim.
500 kilo niti slučajno ne nabije ne mehanizem, ne izdelava, še manj pa materiali. 500 kilo nabije tisto, kar je javnosti popolnoma skrito. Da ni slučajno tudi pri švicarjih (upravičeno) vštet švicarski ponos?

SEIKO PRIMERLJIV S PATEKOM??? misliš patek philippom, ali je še kakšna manufaktura patek ki jaz ne vem za njo?
zakaj? prosim ne mislit da ze zbadam, ampak me res zanima. nikjer še nisem zasledil da bi kdo primerjal seiko s patekom, zato me res zanima na podlagi česa ta primerjava.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4950

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
[/quote]SEIKO PRIMERLJIV S PATEKOM??? misliš patek philippom, ali je še kakšna manufaktura patek ki jaz ne vem za njo?
zakaj? prosim ne mislit da ze zbadam, ampak me res zanima. nikjer še nisem zasledil da bi kdo primerjal seiko s patekom, zato me res zanima na podlagi česa ta primerjava.[/quote]

@sokol; glede na tvojo urarsko razgledanost bi te vseeno prosil, da si prebereš poste v celoti in ne površno ali med vrsticami.
Tudi ti ne mislit, da te zbadam, me pa zanima, če je nivarox, morda glucydur, zlato, rubini...pri eni uri kaj drugačno, kot pri drugi.

Last Edit: od igor.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4951

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
se opravičujem če sem površno prebrlal. vse kar si naštel zna biti zelo podobno ali mogoče enako pri seiku kot pri pateku. moje vprašanje je, toliko se pa ne spoznam....ali ima recimo EDOX iste rubine, glucydur, zlato ...kot JAEGER LECOULTRE? torej če ima, potem lahko damo vse ure v isti koš.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4953

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Seiko je veliko urarsko ime. Pri nas je najbolj znan pač po njihovi najcenejši uri Seiko 5. Vendar firma ima bogato tradicijo, tudi boljše oz. dražje ure, zelo so inovativni pri elektronskih urah.
Grand Seiko znamko so razvili že pre 50 leti, po kvaliteti in po ceni je primerljiv z Omego in Rolexom. V Evropi Grand Seiko nima tak sloves kot v Aziji, vendar Evropa ni središče sveta, kot so mislili v preteklosti.
( www.grand-seiko.com/index.html )
Njihova inovacija je spring drive, avtomatik ura z quartz regulacijo. Če bi to inovacijo iznašel Rolex, bi bila sedaj zagotovo veliko bolj razširjena v urarski industriji.
lp

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4954

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
spoštovani kolega. povsem se strinjam da je seiko veliko rarsko ime. letno naredijo 22 milijonov mehanizmov, zaposlenih imajo preko 90000 ljudi. vse ok, ampak seiko primerjat s patekom, tukaj se žal ne morem strinjat.
se bom pa z veseljem strinjal in spremenil svoje mnenje, če mi seveda kdo poda realne in korektne argumente da sta manufakturi primerljivi v bilo katerem segmentu urarstva. naj si bo to sama kvaliteta izdelave, ekskluzivnost, prestiž, karkoli.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4956

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Seiko je primerljiv z Omego in Rolexom, Patek je seveda višji razred - top razred. Pateka nisem niti omenjal in ga seveda ne moreš primerjati z navedenimi.
lp

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4957

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
s čim je pa primerljiv z rolexom?

minutka.si minutka.si minutka.si