minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Tissot Le Locle

Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #979

• mihas
  • mihas avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 1
Lep pozdrav,

mene zanima vaše mnenje o uri Tissot Le Locle (različica z belo številčnico in črnim pasom). Ker bom kmalu diplomiral, sem nameraval ob diplomi kupiti eno lepo švicarsko uro in ta me že dolgo mika, nisem pa nek poznavalec ur, tako da me zanima, kakšne so kaj vaše izkušnje s to blagovno znamko in mehanizmom, ki ga ima ura? V Ljubljani je cena 465 evrov, je to veliko ali malo za tako uro?
Je v tem rangu še kaj podobnega (torej želim mehansko uro, najraje švicarsko, všeč pa so mi bolj klasično oblikovane ure, kot je Le Locle ali pa npr. dizajn ur IWC Portofino/Portugese; seveda je omejitev cca. 500 evrov, ker smo pač še študenti, tako da IWC ne pride v upoštev :)?

Torej Le Locle, o katerem je govora, je tale:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #980

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Zelo všečna klasika, izgled mi je všeč. Kot vidim je mehanski avtomatik, kar taprava ura mora bit (mehanika mislim B) ).

Za 500 € bi od klasike dobil morda kakšnega:

Longinesa: www.minutka.si/longines.html

Hamilton Jazzmaster: www.minutka.si/hamilton.html

Za nekje 200€ tudi kakšno klasiko Candino ( hudaura.com/moske-ure.html?manufacturer=62 )

ali pa Boss ima zelo všečne ure, le da so kvarčne.

Pojdi v Slowatch Outlet v BTC znaš najti kaj pametnega...

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #982

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
criptus pozabil si mu omeniti še Frederique Constant.Mislim,da bi se dalo tudi tu kaj najti v tem okviru.

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #983

• mihas
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Jazzmaster-ja sem že enkrat gledal, sam mi je Tissot precej lepši, pa še skor polovico cenejši. Lonignes, vsaj kar sem na netu najdu pa je precej dražji. Kaj pa Frederique Constant, kje ga v Sloveniji prodajajo?

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #984

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Brodnik, bivši zastopnik ima na razprodaji še nekaj kosov: www.minutka.si/forum/6-kaj-in-kje-kupiti...ml-ebel-junkers.html

Sicer pa se z enim od naših trgovcev pogovarjajo o zastopstvu. O tem pa bo več povedal eden od forumašev ko bo čas za to ;)

Last Edit: od gorazd.

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #994

• mihas
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
sem bil včeraj še v outletu v BTC-ju pa niso imeli nč takega, kar bi me navdušilo.
Izmed tistih, ki jih ima na odprodaji Brodnik pa mi je zelo všeč tale:

Je pa dražja (665 evrov), pa še kvarčni mehanizem ima... Mislite da je vredna tega denarja?

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #995

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Hmmm...

si pred težko odločitvijo :blink:

Na eni strani Tissot, ki ni tako zveneča znamka kot ML a zelo zelo lepa ura, vsaj za moj okus in še mehanska.

Na drugi pa ML, ki je v dva razreda višjem rangu - a je kvarčna.

Ne bo lahka odločitev. Če imaš možnost poglej obe skupaj. Tako sem se tudi jaz odločil za svojo, prej se nisem mogel ;)

Zanimivo bi bilo slišati še mnenje Igorja.

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #996

• u-boat
  • u-boat avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Zanimiva izbira za dober denar je tudi Candino. Ima jih Robnik v Kranju. Lepa klasika je naprimer tale model

www.nakupcek.si/index.aspx?source=katalog&grupa=109&id=KCA1206

Veliko sreče in znanja pri diplomi ;)

Last Edit: od u-boat.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #997

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Živjo vsem,

najprej naj povem, da sem glede "tehnikalij" enakega mnenja kot criptus. Torej mehanika. Čeprav ima velika večina urarskih manufaktur v mehanskih urah modoficirane ETA mehanizme, pa imajo tako rekoč vse kvarčne ure tehnologijo Seiko-vega Astrona iz leta 1969. Tudi švicarske.

Glede na to, da kupuješ uro za diplomo, praktično sploh ne gre več za nakup ure, pač pa za investicijo v spomine! In kaj v tem primeru pomeni 100 ali 200 evrov več za nekaj, kar te osrečuje celo življenje?

Iz naslova tvojega ožjega izbora Tissot-a, bi jaz bi na tvojem mestu pri razprodaji pri Brodnik pogledal npr. za Frederique Constant, model Chopin, ki je bila narejena v limitirani izdaji 1810 kosov ob 200-letnici njegovega rojstva. Ko sem še delal tam smo jo imeli, priporočena maloprodajna cena je bila nekje dobrih 900 eur (če jo imajo še, je sedaj -30%) in je na las podobna izbranemu Tissot-u. V kolikor je nimajo več, pa imaš še vedno na razpolago nekaj ur iz njihove linije Classics. Poglej, morda te uspe katera od njih celo prepričat.

Kar se tiče Maurice Lacroix ur (tudi sam imam eno njihovo in sicer Pontos Chronograph) pa lahko iz prve roke povem, da so ure v primerjavi s FC malo bolj imenitne na otip, kakšen detajl zna biti lepše zaključen, pasovi za ure so kompaktnejši, mehanizmi so lepše okrašeni...a seveda govorim le o detajlih, ki jih mnogi niti ne opazijo. ML je imel na začetku nemalo težav s previsokimi cenami ur, saj so se napačno pozicionirali (kar so kasneje tudi sami priznali) in so hoteli stopiti v korak z najimenitnejšimi urarskimi manufakturami po sistemu češ, če je drago, mora biti pa res špica. Ker cen ur niso hoteli spuščati, da pač ne razvredotijo blagovne znamke, so naredili nekaj novih linij s precej bolj razumnimi in sprejemljivimi cenami. Ena takih linij, ki bi ti jih tudi predlagal za ogled (glede na tvoj izbor) in morebiten nakup je ML Les Classiques.

Ure so emocija, zato odločitev nikakor ne bo lahka, saj nanjo vpliva (pre)več faktorjev. Pa vse dobro pri izboru.

Lep pozdrav,
Igor

Last Edit: od igor.

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 4 mesecev #998

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Hvala Igor, pravzaprav ni nič kaj dosti za dodat na tvoje mnenje :) .

Morda le informacija, da Brodnik žal Chopina nima več, sem se tudi sam zanimal zanj (nekaj o tej uri www.minutka.si/novice/dogodki/199-freder...limited-edition.html ). Ostalo jim je sicer še nekaj kosov FC in ML (ter ostalih) vse je možno videti pri njih v Črnučah.

Prav prijazno vas sprejmejo osebno, tule pa še e-katalog:
Frederique Constant: trgovina.brodnik.si/index.aspx?source=ka...nadgrupa=3&grupa=033
Maurice Lacroix: trgovina.brodnik.si/index.aspx?source=ka...nadgrupa=3&grupa=030

Last Edit: od gorazd.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si