minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Tissot Le Locle

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 8 mesecev #1002

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Igor.tudi iz moje strani vse pohvale za tole predstavitev.
Me pa zanima,ko si omenil,da tudi švicarski proizvajalci uporabljajo Seikovo tehnologijo;Ali uporabljajo le- to ali tudi njihove komponente oz. celotne mahanizme!?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od gasper.

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 8 mesecev #1003

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Kvarčna tehnologija ima "zametke" v letu 1880, ko je Pierre Curie odkril, da če obremeniš kremen z električno napetostjo, le-ta začne nihati v enakomernih intervalih. Nato je preteklo precej vode, preden so staknili glave matematiki, inženirji in urarji, petnajskrat razpolovili nihanje kristala in dobili točno vrednost ene sekunde. Leta 1959 je Seiko naredil prvo kvarčno uro, ki je bila velika kot starinska dvodelna omara in je služila le za prikazovanje točnega časa za televizije. Od tu naprej se je nadaljevalo z bliskovito hitrostjo, saj so že leta 1964 naredili prvo namizno kvarčno uro in na olimpijsklih igrah v Tokiu kot prvi digitalno merili čas. 25. 12. 1969 pa so lansirali prvo zapestno kvarčno uro imenovano Astron, ki so jo naredili v omejeni seriji 100 kosov.

Čas je prinesel nova znanja, nove tehnologije in nove materiale, vsak proizvajalec mehanizmov išče svoje, nove, drugačne in posebne pristope in rešitve pri izdelavi mehanizmov. A dejstvo ostaja; v osnovi še vedno praktično vsak kvarčni mehanizem deluje po principu Seiko-vega Astron-a. Popolnoma digitalne ure? Ja, tudi to je kot prvi razvil Seiko in zgodba oz. zgoraj napisano se ponavlja...

Ne verjamem, pravzaprav vem, da bolj renomirani švicarski proizvajalci ur ne kupujejo japonskih mehanizov oz. komponent, jih vgrajujejo v svoje ure in jih prodajajo kot "Swiss made". Je pa res, da prenekatera "švicarska" blagovna znamka v svoji notranjosti skriva mehanizem Miyota (verjemite, govorim iz lastnih izkušenj, saj sem odprl že nebroj ur). Kot sem omenil, tehnika je razvita kot še nikoli do sedaj in priznane blagovne znamke si že zaradi svojega renomeja kaj takega ne morejo privoščiti. Po drugi strani pa se sprašujem, kam gre vseh 300 miljonov kvarčnih mehanizmov, ki jih na letni ravni naredi Seiko. Upoštevati je namreč treba tudi delež ostalih proizvajalcev, kot so Miyota, pa noname mehanizmi, na katerih piše "Japan movement"...da o kitajcih sploh ne govorimo.

Lep pozdrav vsem skupaj,
Igor

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 8 mesecev #1004

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Pozabil si omeniti še,da so takoj za Seikotom vseeno bili uspešni tudi švicarji.In ne samo to!Postavili so mejnik natančnosti za kvarčne mehanizme.
Pustiva malce zgodovino in mi izdaj imena proizvajalcev za katere si bil ti presenečen,da uporabljajo japonske mehanizme.
Jaz namreč sem doživel podobno situacijo,ko sem pred leti kupoval Festino z avtomatskim meh. in nato doma ugotovil,da jo poganja Myota.Ne me razumeti narobe ,nimam nič proti,ampak ostane nek grenak priokus.Festina se je v tistem času promovirala kot Španska znamka,ki jo proizvajajo v Švici(takrat smo plačevali za ure še s tolarji).Zakaj niso našli mehanizma pri enemu izmed toliko prizvajalcev,ki jih imajo v Švici,ali je tu vse vprašanje cene?

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 8 mesecev #1007

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Res je, pozabil sem omeniti, kot še marsikatero drugo stvar...morda pa več v nadaljevanju debate. Hvala za update.
Se strinjam glede grenkega priokusa, razmišljam pa, če nisi slučajno narobe razumel Festinine zgodbe, ki je na moč podobna primeru ur, ki jih zastopamo mi (če se motim, me prosim popravi).
Jacques Lemans je avstrijska blagovna znamka, vse ure pa so zaradi kakovosti narejene v Švici. Poganja pa jih Miyotin kvarčni mehanizem (tudi avtomatike poganjajo Miyotini mehanizmi). Izjema je linija JL Geneve (govorim o urah, ki jih imamo na zalogi v Sten Time Exclusive), ki ima safirna stekla in mehanizem Ronda. In te so občutno dražje.
Ja, mislim, da je glavna težava neka razumna cena, to pa proizvajalci lahko vzdržujejo le, če v ure vgrajujejo cenejše, a še vedno dovolj dobre mehanizme. Mislim, da je cena pri večini kupcev še vedno glavni argument pri izboru in nakupu. Ne bi verjel, koliko kupcev pride v trgovino in išče npr. avtomatik uro, s kovinskim pasom, tesnenjem do 200m, safirnim steklom...za nekje do 100 eur...in ko najdemo nekaj vsaj približno takega po zelo podobni ceni je ura premajhna, preglomazna, ima nečitljive oznake, mu ni všeč vzorec na kroni, se v temi ne sveti dovolj...in še bi lahko našteval.
Sicer pa...si zadovoljen s Festino? Kolikor jaz poznam to blagovno znamko, so urce kar kvalitene in po videzu zelo všečne.

lp, igor

Last Edit: od igor.

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 8 mesecev #1013

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Festina je bila darilo za očeta,ki jo je kar prenosil.Nevem točno kako se imenuje model.Je pa kar lepa elagantna in impozantna ura .Zdaj jo nosi bolj malo zaradi druge.Tako kot jaz je tudi on postal malce zasvojen z urami(mislim ,da sem kriv jaz)in jih vsakič rad pogleda v kakšnem katalogu in na netu.
Mislim,da je bil na začetku zadovoljen potem pa je začela zaostajati( nisem več čisto prepričan).Bom ob priložnosti naložil slike in jo malo navil.

Last Edit: od gasper.

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 8 mesecev #1022

• mihas
  • mihas avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 1
Najprej hvala vseen za mnenja, še posebej Igorju :)
odločil sm se da bo ura mehanska, katerakoli že bo, ker seiko je že na moji roki, tko da za kvarčno uro res ne bom dal tolk denarja :D
še to me zanima, a je mogoče že bil kdo pri Brodniku v Črnučah, se pravi zanima me ali je to prav trgovina, ali imajo samo sedež podjetja tam? Ker bi vseeno šel pogledat te Frederique Constant ure, dokler še je kaj na zalogi...

Odg:Tissot Le Locle pred 14 let 8 mesecev #1025

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
V bistvu so v prostorih tobačne (sedež).

Če se pelješ s smeri obvoznice proti Elektronabavi oz. proti prehodu čez železnico, pri malem Mercatorju kreneš levo. Nato greš do konca kjer vidiš stavbo Tobačne na desni. Pozvoniš in ti odprejo. Pol pa je označeno. Prej bolje pokliči...

Last Edit: od gorazd.

Odg:Tissot Le Locle pred 13 let 9 mesecev #5221

• Uros
  • Uros  avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1
Pozdravljeni, dragi poznavalci in ljubitelji.
Upam, da ne bom preveč "umazal" temo, če postavim še sam vprašanje - ki se tiče Tissot-a.
Namreč, poleg Steinharta, Hannowe in Hamiltona sem začel resno razmišljati še o modelu Tissot Men's Automatic III.
www.watchshop.com/mens-tissot-automatic-...03100-p99948736.html

Želim si uro klasičnega, ne preveč vpadljivega videza, avtomatsko...zarazne službene in prostočasne dejavnosti. Za šport in za na kolo ne bo, kar za tja imam Polar. Hvala za nasvet in mnenje, predvsem o tem modelu Tissot-a.

Last Edit: od Uros .
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si