minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10378

• Tabo
  • Tabo avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Zdravo,

Privič kupujem zapestno uro malo višjega cenovnega razreda. Za uro sem pripravljen odšeti okoli 4000-5000 evrov. Nikakor se nemorem odločiti med tremi urami. Vse tri ure sem probal v živio in vsaka mi dobro stoji na roki ter mi hkrati podari ogromno količino nasmeha na obraz :P Nekatere so rabljene po 1 leto nekatere nove vse pa so iz tujine(nemcija,italija).

1.Breitling NAVITIMER WORLD - www.breitling.com/en/models/navitimer/navitimer-world/
Čeprav ima 'busy' števličnico mi je neizmerno všeč. Ima ogromno funkcji, je tradicionalna in ne prav pogosta. Izbral bi črno številčnico z rjavim pasom. Primerna tako za na kavbojke kot za na obleko.

2.Rolex Submariner Date - www.rolex.com/watches/submariner/m116610ln-0001.html
Izbral bi črno luneto. Po eni strani je to le rolex, po drugi je vrjento najbolj pogost rolex, ki si ga kupi vsak ki malo našpara. Vrjetno tudi najbolj pofejkan rolex :laugh:

3.Panerai Luminor Marina Pam104 Avtomatic- www.panerai.com/en/watch-collection/cont...a-automatic-pam00104
Elegantna preprosta ni prav znana vendar vsak, ki vsaj malo ve o urah bo takoj vedel kaj imam na zapstju. Za razliko od večine Panerai ur ima tudi datum :laugh: . Velik plus je, da lahko zamnjaš gumjast pašček za različne šprtne aktivnosti hkrati pa pridobiš občutek kot, da imaš na roki novo uro.

Hvala za odgovore :)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Tabo.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10379

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
rolex. večna ura z večnim dizajnom. edini od naštetih ima inhouse mehanizem. zakaj je najbolj fofejkan? ker je najboljši (v tem cenovnem razredu). govorim seveda iz lastnih izkušenj, imel sem že vse 3 naštete ure. vglavnem moj izbor je rolex brez da razmišljam 5 minut.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10380

• Tabo
  • Tabo avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Kakšne so prednosti inhouse mehanizma? Kakor sem zasleidl so pogostejši in dražji servisi??
Stvari ki me motijo pri rolexu:
1) Ima ga preveč ljudi,..ni nič posebenga
2) Večino rolexov nosijo ljudej ki nimajo pojma o urah.
3) navaden subariner ni nič posebnega, edino kar je je rolex, nočem kupiti rolexa samo zato ker je pač rolex...in ga ima še veliko ostalih na rokah samo zato, ker je pač dostopen rolex.... mogoče je malo smešno moje razmišljanje :laugh:
4) Majhna ura,...40mm :unsure:

Last Edit: od Tabo.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10381

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
ja pol ga pa briš iz seznama. :lol:

točka 1 in 2 nista za komentirat.

Last Edit: od sokol.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10382

• Tabo
  • Tabo avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
dobro no med cenjšimi :D zgrešil si point hahah

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10383

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Breitlinga pozabi. Kič od ure, čeprav kakovosten in vpadljiv izdelek.

Panerai, super izbor, a kot pravi Sokol, ta model nima in-house mehanizma. OP III je osnova ETA/Valjoux 7750, kar ni slabo a to ni pika na i...

Ostane Rolex. Tu ne boš falil. Morda je res kar praviš v drugi točki a ni zaman tako. To, da ura ni nič posebnega ne boš več mislil, ko jo boš nosil en mesec. Verjemi, bil sem na istem. Preberi si test: www.minutka.si/testi-ur/318-test-rolex-o...submariner-date.html Če ti je majhna pa poglej www.minutka.si/rolex.html#116660 . Mal bolj robusten in večji. Bomba ura le da je dražja od sub-a.

Za tak denar bi seveda dobil še kaj, a glede na to, da si se omejil na zgornje tri, mislim, da se bo večina strinjala z mano... Na izbiro imaš še kako Omego, Zenith El Primero... isto vrhunske ure.

In-house mehanizmi so boljši v smislu prestiža pa seveda tudi kakovosti. Razvoj mehanizma je zahteven in drag. To si privošči lahko le peščica najboljših, takšne ure so bolj cenjene, zaželjene in pa seveda tudi dražje.

Last Edit: od criptus.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10384

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
model breitlinga i paneraia ki si jih izbral nista submarinerju do..da ne rečem do kam. vglavnem, kupi uro ki ti je všeč. vse 3 ure so dobre in če jih boš redno vzdrževal te bodo preživele. če pa misliš uro čez par let prodajat...za breitlinga boš dobil najmanj, potem je tu panerai kateri dobro drži ceno. za suba se pa itak ve...
Zahvale: Miha81

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10385

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
Se pridružujem mnenju sokola. Submariner je v tvojem naboru...

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10386

• korel3
  • korel3 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1

Tabo napisal: Kakšne so prednosti inhouse mehanizma? Kakor sem zasleidl so pogostejši in dražji servisi??
Stvari ki me motijo pri rolexu:
1) Ima ga preveč ljudi,..ni nič posebenga
2) Večino rolexov nosijo ljudej ki nimajo pojma o urah.
3) navaden subariner ni nič posebnega, edino kar je je rolex, nočem kupiti rolexa samo zato ker je pač rolex...in ga ima še veliko ostalih na rokah samo zato, ker je pač dostopen rolex.... mogoče je malo smešno moje razmišljanje :laugh:
4) Majhna ura,...40mm :unsure:

Glede 1. točke se ne strinjam, ker veliko ljudi nosi na roki fake, ker je rolex mokre sanje vsakega, ki se kakorkoli malo spozna na uro...glede točke 2. palahko povem, da Sokol večino časa na roki nosi Rolexa vsaj kakor je razvidno iz postov na forumu ali ima pojma ali ne pa preveri sam hehe. :D

Glede na izgled bi sam izbral Paneraia saj mi je najlepši,medtem, ko je Breitling šarena kičasta ura...vsaj zame

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 12 let 1 mesec #10387

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Škoda, da nisi napisal tudi cen ur. Bi se malo lažje odločili.
Vsekakor pa se pridržujem mnenju Sokola. Vzemi Rolexa.

minutka.si minutka.si minutka.si