minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 9 mesecev #11725

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

sokol napisal: italija...nov, izpod 5000eur.

Za kok se da dobit submarinerja (datum in brez) v ITA ? Nov/rabljen, keramična luneta.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 9 mesecev #11728

• alpha
  • alpha avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 1
Sub brez datuma (114060), ki sem ga gledal je po ceniku 6150, na prvo zogo so mi dali 10% pop. Verjetno bi se ga dalo z malo truda dobiti z 20% popustom.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 9 mesecev #11732

• perpetum
  • perpetum avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tko rano rani ,dvije sreče grabi !
  • Thank you received: 73
Gdje se dobije na Rolex popust 20 %
Kod Malalana ?

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 9 mesecev #11733

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

perpetum napisal: Gdje se dobije na Rolex popust 20 %
Kod Malalana ?

Ne. Piše za Italijo.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 8 mesecev #11859

• alpha
  • alpha avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 1
www.chrono24.com/en/search/index.htm?dos...erchantName=wscomany

Ima kdo kaksno izkusnjo mogoce? Cene so zelo ugodne, delujejo nepismeni (Reijka :huh: )...nekako sumljivo vse skupaj.

Last Edit: od alpha.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 8 mesecev #11860

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Pred dvema tednoma, ko sem se vračal iz KRKa sem vseskozi imel v mislih, da bi se tam ustavil in povprašal a me je žena odvrnila od namere...
Predlagam, da jih telefonsko kontaktiraš in vprašaš, če imajo te ure dejansko na zalogi in če so res nove z vsemi papirji, karticami, ser. št. itd.
Če je vse OK bi se jaz, v primeru odločitve nakupa, tudi za en dan na morje zapeljal in si spotoma še to veselje kupil :)

Last Edit: od Tomahawk.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 7 mesecev #12217

• sedovsek
  • sedovsek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 6
Pozdravljeni,

Sem rahlo nov na tem forumu, berem ga sicer že skoraj od začetka obstoja, a se oglašam šele prvič, zato vas vse lepo pozdravljam.

Omenjena tema mi je zelo zanimiva, saj sem pred podobno odločitvijo, le da imam v ožjem izboru še par drugih znamk.

Rad bi se vam zahvalil za odgovore v temi, ki so pripomogli k temu, da sem šel včeraj poskusit uro Rolex (Explorer II in Submariner imajo rabljene namreč v prodaji pri Malalan Mladi, Ljubljana). Po slikah sodeč mi je bila favorit, a ko sem jo nadel na roko, se je kar nekako izgubila.
Precej šokantno, saj sem trenutno lastnik zgolj 1mm širše ure, Longines (Hydroconquest 41mm), ki pa
je prav tako rezultat iskanja drugega modela, ki mi je bil na fotografijah najbolj všečen, a je bil na roki rahlo razočaranje, omenjeni model pa pravno nasprotje.

Namen moje objave je, da je smiselno v živo preveriti ure, ki pridejo v ožji izbor, saj se šele na zapestju prikažejo v pravi podobi. Mogoče je vam to že samoumevno…

Je pa moj namen objave tudi bolj sebične narave, saj želim, da se le-ta nadaljuje, ker še nisem izbral favorita med omenjenimi urami in, po domače povedano, nisem še vrgel 'puške v koruzo' s prej omenjenim Rolexom.

Vem, da je npr. Submarinerjev bilo narejenih vsaj 50 različnih modelov, sicer večina premera 40mm, a sem prepričan, da so med njimi tudi taki, ki se na mojem zapestju ne bodo kar pozgubili.

Moj trenutni osebni favorit je kaj takega:

Torej Submariner z usnjenim pas in porumenelimi detajli, ki bi ga raje videl z zmožnostjo prikaza datuma.
Za vsak komentar in mnenje o omenjeni uri in/ali njeni dimenziji ter 'vizualnem prilagajanju' zapestju, bom zelo hvaležen.

Lep pozdrav,
Robert.

Last Edit: od sedovsek. Reason: Dodana prava pot do fotografije.

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 7 mesecev #12218

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
model na sliki je 5512 ali 5513 no cosc, torej ni chronometer. precej draga zadeva. te ure je težko dobiti v originalnem stanju (z originalnimi deli). pri večini so bili menjani določeni deli, naj si bo insert lunete, zapestnica ali na novo narejena iluminacija (predvsem kazalci). pri vintage rolexih moraš biti izredno pazljiv, da ne kupiš sestavljene ure iz večih različnih modelov. osebno ti za zečetek rolex kolekcije predlagam klasike, 14060 ali 16610. če pa hočeš robustnejšo rolex uro, potem pa deepsea.
Zahvale: sedovsek

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 7 mesecev #12219

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Dobrodošel med nami :)

Izbor ure je v primerjavi z večino drugih, prijetna dilema... Vsekakor je proces nakupa pri vseh, ki resno kupujejo uro več ali manj enak. Najprej izbira po slikah in podatkih (vsekakor tudi €) nato pa pomerjanje favoritov v živo. Ta del se mi zdi najbolj pomemben, saj ura šele na roki dokončno pomakne jeziček tehtnice bliže k nakupu.

Če se ti zdi da je 40mm submariner premajhen bi morda lahko pogledal še dva modela, ki sta oblikovno tam-tam, to sta:
-- Rolex - Sea-Dweller 4000 Ref. 116600 (40 mm) www.minutka.si/novice/baselworld-2014/60...4000-ref-116600.html premer je sicer enak a izgleda malo bolj robusten ter
-- Deepsea Sea-Dweller (44mm) ki je konkretna ura.

Good luck B)
Zahvale: sedovsek

Prosim za pomoč Breitling vs Panerai vs Rolex pred 11 let 7 mesecev #12223

• sedovsek
  • sedovsek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 6
@sokol: Kolebam ali se vam zahvalim za odgovor ali naj vas grajam, ker ste mi rahlo pokvarili sanje. Vsekakor vzeto na znanje, torej hvala. Fotografijo snel snel iz Chrono24, kjer je cena ura bila nekje okoli 5 tisocakov (popravek: 6.500eur ), nisem pa bil pozoren glede opisa, tako da o avtenticnosti delov ne morem govoriti. Iskal pa sem ref. 5513.

@criptus: Hvala za dobrodošlico! Hehe, glede prijetnosti te faze dilema se precej strinjam.
Sem pogledal omenjeni uri. Ne vem zakaj sem bil mnenja, da SeaDweller ni vec v izdelavi…
Na hitro sem pogledal tudi cene za DeepSea na chrono24.com, ki se začnejo nekje pri 7.000 eur.

Verjetno obstajaj racionalna formula za izračun 'smotrne' porabe denarja za uro, tako čez palec pa sem si v glavi zamislil zgornjo mejo nekoliko nižje.

Last Edit: od sedovsek. Reason: Popravek cene.
minutka.si minutka.si minutka.si