minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19750

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Ojoj, res nisem želel s svojim pisanje sprožit takšnih občutkov, da bi se sedaj moral nekdo opravičevat. Tako da, nikar :) Raje povej, če ti je ta Seiko všeč in zakaj ne?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19751

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Seiko je čisto ok in veliko ure dobiš za vložen denar. Ne pričakuj pa 20 let od mehanike brez servisa pri seiko 5 za do 150€. 10 let dela pol je za v smeti. Servis pri takih urah se danes niti ne splača. Kupiš novo.

Last Edit: od criptus.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19753

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Seiko ure zastopa v Sloveniji Stentime www.stentime.si/ in si jih lahko gres pogledati osebno - ko/če se odlocis zanje ali pa vsaj vrzt oko.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19754

• Aleš
  • Aleš avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Nič nimam proti seiko uram. So mi zelo všeč vsaj kolikor sem jih videl na slikah. V živo še nisem imel nobene v rokah.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19756

• Ripper
  • Ripper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Ah no, ne tako posploševat. Oče ima Seiko 5, letnik 1983, od tega leta vsak dan na roki. Z njo res ne dela lepo, in lansko leto je končno izpustila dihtunga :D Ker ima sentimentalno vrednost, sva jo dala urarju, da jo je servisiral, zamenjal gumice in zadeva deluje naprej, kot pred hja skoraj 35 leti. Edina stvar, ki se ji pozna zaradi let je zaostajanje po minuto na dan. Pa še to bi se dalo verjetno popraviti. Tako da, ne vem sicer če še delajo take 5-ice, samo tejle lahko samo dam klobuk dol.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19759

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
očitno so te debate nehote šle v gostilniške debate kot pravijo starejši forumaši...
seiko 5...hmmmm...jutri jo bom dal na roko in testiral...kupljena v začetku 90ih...duty free shop...bila na servisu tolikokrat da so računi presegli vrednost računa nakupa...zakaj?...vsakič ko je padla na tla, je odpadel en index...in tako neštetokrat....jurček na jurčka, je šlo čez 9 jurčkov, koliko je bila cena...če me memorija še služi...mehanizem ni bil dotaknjen....
jutri jo dam na roko in potestiram....
2006 kupil seiko sports 5 na Akihabari v Tokyju...tudi njo bom potestiral...mogoče je res za smeti....

izkušnje iz preteklosti: bolj malo...prvič sem videl Seiko 5 na roki direktorja ene Celjske firme v začetku 70ih na gliserju...skozi jo je imel na roki...drugi moj znanec, pomorščak, jo je imel praktično 30 let na roki, brez servisa...izgubil jo je...

nekako bi povedal da ni bistveno koliko časa ura zdrži brez servisa...bolj pomembno je da ta mikro mehanizem tako kot mega mehanizem ne zdrži brez mazanja...

če nam ura neha delat je to večinoma zaradi kolapsa,ni mazanja, redko zaradi generalnega kvara...
oglejte si filmič o človeku ki si je kupil prestižni avto in ga niso Ye...i 5% na servisu...

ne vem zakaj forum noče sprejet nobeno povezavo....
mercedes...south corea...golf igralec...najdli ga boste.... :laugh:
howgh

Last Edit: od MorskiPas.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19760

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73
Moj Seiko 5 Actus je bil kupljen leta 1974 in prvic servisiran dve leti nazaj. Dela perfektno in nikakor ni za v smeti.
Zahvale: MorskiPas

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19761

• Alen
  • Alen avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
pozdravljeni, :)

ker vidim da je nekdo predlagal steinharte in ker je tema presla se na servis bi vas vprasal, nekaj;
receno mi je bilo, da so setvisi Steinharta kar dragi pa me zanima, kaksne so cca cene servisev teh uri?
Pa se eno vprasanje ce bi izbirali med Steinhartom in Christopher Ward, katero uro bi izbrali in zakaj ;)
hvala za odgovore :)

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19762

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
dragi kolega, soforumaš, ko si se tako spretno infiltriral v debato o smeteh, bi ti zelo preprosto odgovoril:

Steinhartovi servisi so tudi do 300 evrov, CW pa servisira svoje izdelke zastonj...če bi pa izbiral, bi vzel Rolexa...zato....

niso mi dali možnozt :laugh: :lol: :P :beer:

Last Edit: od MorskiPas.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 3 mesecev #19763

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Forum pusti povezave, poglej pri drugih postih. Razen če jih samo tebi ne :beer:

Glede Seiko 5 in smeti. To je bila moja osebna izkusnja. Imel sem dva do sedaj, oba po cca 10-ih letih zanič. Eden v smeti, drugega se vedno imam nekje. Nehala delat in ni blo smisla popravljat. Pa nič nimam proti Seiku. Za ta denar več niti nisem pričakoval. Svoje sta oddelala čist dostojno.

Last Edit: od criptus.
minutka.si minutka.si minutka.si