minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19214

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
A potrebujejo kronografi vec servisa? Je servis tudi drazji?
Priznam da mi je ta Edox res zelo vsecna (in tudi ze prej sem jih gledal in so mi res lepe). Ene 1200 € bi prisla z vsemi dajatvami. Bi moral ze lagat moji boljsi polovici :whistle: :lol:
Kaksno je mnenje nasploh o Edox?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19216

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Več servisov ne potrebujejo, je pa seevis dražji, ker ima kronograf bolj kompleksen mehanizem. Tale Edox ima ETA 7750, kar je zdaleč najbolj razširjen avtomatski kronografski mehanizem v tem cenovnem razredu. Ni nič posebnega, je pa to zelo zanesljiv in robusten mehanizem.

Sicer pa bi jaz raje kot Edox gledal Hamilton (Jazzmaster kronografi), Tissot in Certino. Izpostavil bi še znamki Oris in Junghans, slednji ima meni osebno najlepše kronografe za to ceno v liniji Max Bill, ampak jih pa v Slo nihče ne prodaja.

www.junghans.de/en/junghans-collection/w...00/model/detail.html
Zahvale: whatever

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19217

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Hvala.

1100 € - brezplačna dostava. :laugh:
www.seriouswatches.com/brands/edox/edox-...tic-01120-3-ain.html

Bom počekiral se te ostale znamke.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19219

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
He-He, bolj boš čekiral, teže bo kupiti, lepih in dobrih ur je v tem rangu ogromno. Ti povem iz lastnih izkušenj. Ponavadi potem nastane tako, da imaš pač več ur ki so ti všeč :) :)

Se pa pridružujem mnenju, da raje izberi Hamilton, kot Edox- ne da je kaj narobe z njimi, a te ure imajo na trgu rabljenih slabe cene, sem imel eno in ko sem se je naveličal sem jo prodal dosti pod ceno, oz. če bi imel drugo znamko, bi dosegel boljšo ceno pri isti ceni nove in tudi prej bi jo prodal. Pač moj predlog.

Še vedno je tudi oni Hamilton meni osebno lepši, je za skoraj vse priložnosti, ta Edox je bolj športna ura, čeprav te nihče ne bo kregal, če bo nošena k obleki ;).

Tudi sam sem že gledal tale Hamilton iz tvoje želje in je pravzaprav cena kot jo navajaš precej ugodna.

Uživaj ob iskanju in kasneje ob uporabi.
Zahvale: whatever

Last Edit: od apmata.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19221

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
NO da še jaz povprašal forumsko javnost glede mogočega bodočega nakupa. Od Hamiltona že dalj časa gledam dve uri ki sta mi všeč, to je skoraj že legendarni model Pan Europ (ne Cronograf) in Khaki GMT (ki me po slikah rahlo spominja na Jaeger Le Coultre Master Compressor Extreme), nobene pa še nisem videl v živo ali jo dal na roko.

Našel sem rabljeni stari okoli 1 leto za ceno med 450-550€, novi imata tudi dokaj podobno ceno malo pod 1000 EUR (v nekaterih državah tudi več?). Pan Europ je nova črna že za okoli 700+ (modra je dražja), druga pa tudi nekje tako, a iščem točno ta model z velikima številkama 6 in 12 (druge me ne zanimajo, so pa cenejše).

Hamiltona še nisem imel, vem da so mehanizmi klasika torej dobri, bolj me zanima kaj bi vi izbrali pri skoraj isti vrednosti, obe sta OK, a treba je izbrati eno :) Ali bi za ta denar sploh kupili Hamilton?
*slike povzete iz oglasov.

Attachments:

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19222

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Ja sej bolj, kot gledam, vec ur bi imel :laugh:

Ok, recimo da Edoxa vzamem na firmo in mi pripravijo racun/ceno brez davka (21%), ta potem pride 910 €. :blush:
Imel bi drugace in Hamiltona in tega Edoxa :silly:

Bom pogledal, razmislil, preveril cene in ko se odlocim za kaj, sporocim.

Hvala za vse namige.

Saša

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19224

• Carlito149
  • Carlito149 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 73

apmata napisal: NO da še jaz povprašal forumsko javnost glede mogočega bodočega nakupa. Od Hamiltona že dalj časa gledam dve uri ki sta mi všeč, to je skoraj že legendarni model Pan Europ (ne Cronograf) in Khaki GMT (ki me po slikah rahlo spominja na Jaeger Le Coultre Master Compressor Extreme), nobene pa še nisem videl v živo ali jo dal na roko.

Našel sem rabljeni stari okoli 1 leto za ceno med 450-550€, novi imata tudi dokaj podobno ceno malo pod 1000 EUR (v nekaterih državah tudi več?). Pan Europ je nova črna že za okoli 700+ (modra je dražja), druga pa tudi nekje tako, a iščem točno ta model z velikima številkama 6 in 12 (druge me ne zanimajo, so pa cenejše).

Hamiltona še nisem imel, vem da so mehanizmi klasika torej dobri, bolj me zanima kaj bi vi izbrali pri skoraj isti vrednosti, obe sta OK, a treba je izbrati eno :) Ali bi za ta denar sploh kupili Hamilton?

Meni je Pan Europ veliko lepša in bi se odločil za njo. Meni je tudi ne chrono verzija lepša.
Ravno to uro sem imel namen kupit, vendar je meni prevelika. Jaz sem se potem odločil za Tissot PR516.
Pred nakupom preveri če ti ustreza velikost. Verjetno jo imajo v Slowatchu.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19227

• Tudor
  • Tudor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 6

apmata napisal: NO da še jaz povprašal forumsko javnost glede mogočega bodočega nakupa. Od Hamiltona že dalj časa gledam dve uri ki sta mi všeč, to je skoraj že legendarni model Pan Europ (ne Cronograf) in Khaki GMT (ki me po slikah rahlo spominja na Jaeger Le Coultre Master Compressor Extreme), nobene pa še nisem videl v živo ali jo dal na roko.

Se strinjam s Carlitom in kot si napisal že sam - Pan Europe ma že kar status.
Na tvoje vprašanje, če bi sam kupil hamiltona pa bi v prvi vrsti rekel, da je odvisno od tega, ali ga nameravaš obdržati ali pa ti bo naslednji mesec že všeč druga ura:). Jaz osebno bi prav zaradi tega iskal rabljenega. Še čisto osebna izkušnja - s svojim Hamiltonom sem zelo zadovoljen, ga bi pa v trenutku prodal, da bi sfinanciral nakup enega izmed grailov, če bi se ta prodajal po dobri ceni.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19231

• mare
  • mare avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 6
Če se je tehtnica prevesila na khakija je trenutno na ebayu en poceni, ampak je treba pohiteti ker je 1h do konca dražbe.

Ne gre prilepit linka. Ebay.de v iskanje: Hamilton Khaki Navy GMT Automatic Uhr H77555335 inkl. OVP !!!
Trenutna cena 360€

Last Edit: od mare.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19232

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Verjetno sem ravno tega GMT-ja na eBay-u gledal, a sem ga izpustil, ker so mi predlogi dali misliti. Želim si enkrat JLC Master compressor extreme in ta mu je malo podoben, a vprašanje, če me ravno to ne bi potem še bolj grizlo in bi se je prehitro naveličal. Bom si vzel še malo čas za razmislek, ali pa pač počasi šparati, da pridem do tega kar mi je res želja?

minutka.si minutka.si minutka.si