minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19201

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Najprej vsem en lep pozdrav :)

Nekaj tednov nazaj sem naletel na FB na eno reklamo za ure in sem malo klikal in potem sem opazil, da sem zapravil 2 uri. Tako me je prijelo, da bi si kupil eno "resno" moško uro. Pa recimo do 300 € max. No, to je bil budget na zacetku. Tako da zadnje 3 tedne kar precej gledam ure in berem o njih - kar se mora nehat, tako da si rabim cim prej kupit uro :laugh:
Sem laik v tem svetu.
In tako sem sel v Slowatch pogledat in pomerit razlicne ure.

Nekakor so mi vsec ure z belo številčnico, s črnim usnjenim paščkom in s prikazom datuma ter dneva.

Sicer sem bolj suhe narave, ampak imam velike dlani, tako da 42 mm mi lepo sede na roko. Tudi 40 mm je vredu - pod to pa ne bi sel.
V Slowatchu sem nasel to uro: www.hamiltonwatch.com/collection/america...-date-auto/h42565751 (MPC ~805 €)
Mehanizem H-40 (ETA C07.641) z rezervo do 80 ur (It's Powermatic80 based but with metal escapement instead of plastic one +23 jewels Tissot, 25 jewels Hamilton) in verjetno 3 hz.

Mogoce primerjava v kvaliteti med Certina, Hamilton, Tissot v tem cenovnem razredu?

Koliko so te ure natancne? 15 sekund +/- ali več na dan?
Nekje sem zasledil, da imajo ure z visjo frekvenco vecjo natancnost, ampak potrebujejo bolj pogosto servisiranje, ker imajo deli vecjo obrabo (ce govorimo o teh urah do 1k EUR). Drzi ali je to "larifari"?
Servis naj bi bil dobrih 100 EUR na 4-5 let - verjetno več? :)

Uro bom nosil vsak dan. Ko "crkne" pašček pa bi ga verjetno zamenjal za "nato strap". Od Hamiltona pas je ~100 EUR - ce ga menjam 1x na 2 leti ni tak strosek.
Ustreza 100% ta "nato" na uro iz zgornjega linka? So dobavljivi v Sloveniji?

Kaksen dodaten nasvet? Najraje iz osebnih izkusenj.
Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19203

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Lepa ura in dobra izbira za prvo uro, edino MPC se mi zdi previsoka za ta model. Certina, Hamilton in Tissot so zelo izenačeni v tem razredu, ker so vsi pod istim lastnikom (Swatch) in imajo bolj ali manj enake mehanizme. Vse tri znamke imajo tudi kar nekaj zgodovine in so v redu znamke.

Glede servisa je tako, da te več kot 100e ne bi smelo stati, ampak ne pošiljaj na Slowatch servis, ker imaš v Sloveniji za isto ali nižjo ceno mnogo bolj sposobnih urarjev.

Tudi pasu ti ni treba kupovat od Hamiltona, ker za ~100e dobiš že zelo dobre pasove, z malo sreče celo pravega aligatorja. Važno je samo, da je pas 22mm širine in to je to. Zaponko, če je z logotipom Hamilton, tudi v par sekundah preneseš na večino pasov. Nato pas se meni osebno ne zdi dobra izbira za to uro, ampak to je stvar okusa. Vsekakor pa pašejo praktično vsi 22mm pasovi.

Natančnost 15s +/- se mi sliši kar smiselna za ta mehanizem, ampak ne poznam dovolj.

Če kupuješ v Slowatch imajo 13. nek popust, kolikor vem, splača se ti pogledat tudi v njihov outlet.

Toliko na kratko, po moje s to uro ne moreš falit, če ti je všeč. Ni pa primerna za plavanje.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19204

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Hvala za odgovore!

S popustom pride okroglih 700 € :)

Super da pase "nato"! "Nato" bi uporabljal samo cez poletje oz ko bi bilo vroce. Vem da ni najbolj estetsko za to uro.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19205

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Odlicen izbor, tudi sam sem ljubitelj taksnih ur. Klasika, nikoli ne mores zgresit s tem. Primerjava firm je tu nekje, poleg lahko damo se npr: Longines, Frederique Constant, Mido, Victorinox... morda se kaksna.

Tocnost teka mehanike v tem razredu ne bi smela presegat 5 6 morda najvec 8 sekund dnevno, lahko tudi manj (moje izkusnje s temi mehanizmi).

Servis nekje na 6 let o ceni tezko govorim, je pa pametno poiskat dobrega urarja sicer tvegas slabo storitev. Tu na forumu imas kar nekaj dobrih predlogov.

Moj namig glede pasu. Na taksno uro NATO ne gre. Vzames raje kak vododporen Hirsch, ki bo držal najdlje in ostal suh. Mal drazji so a so top!!! Zelo dobri so tut Kuki pasovi. Original pas preplacas.

Znesek, ki ga omenjas bo premalo, si na nekje okoli 700€ do 1000€ s taksno uro ce dobis dober deal in imas s tem kar spodoben instrument na zapestju. Kvarc so cenejse a to ni tisto pravo, kot si verjetno ze ugotovil... Ali pa ura iz druge roke. Jaz naprimer prodajam mojega FC-ja. Zelo malo nosen, nov pas, dam ti ga za 520€. minutka.si/forum/13-mali-oglasi-kupimpro...ssic-fc-345a5s6.html
Zahvale: whatever

Last Edit: od criptus.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19206

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

criptus napisal: Tocnost teka mehanike v tem razredu ne bi smela presegat 5 6 morda najvec 8 sekund dnevno, lahko tudi manj (moje izkusnje s temi mehanizmi).

Huh, to je odlicno!

criptus napisal: Servis nekje na 6 let o ceni tezko govorim, je pa pametno poiskat dobrega urarja sicer tvegas slabo storitev. Tu na forumu imas kar nekaj dobrih predlogov.

Sem ze nasel tukaj na forumu. Robnik ni tako dalec od Ljubljane :)

criptus napisal: Moj namig glede pasu. Na taksno uro NATO ne gre. Vzames raje kak vododporen Hirsch, ki bo držal najdlje in ostal suh. Mal drazji so a so top!!! Zelo dobri so tut Kuki pasovi. Original pas preplacas.

Hvala za to! Nato sem imel v mislih, ker drugega nisem poznal. To je definitivno boljsa izbira za ta tip ure.

criptus napisal: Znesek, ki ga omenjas bo premalo, si na nekje okoli 700€ do 1000€ s taksno uro ce dobis dober deal in imas s tem kar spodoben instrument na zapestju.

Ta Hamilton ( www.hamiltonwatch.com/collection/america...-date-auto/h42565751 ) pride s 13% off v Slowatchu natanko 700 €.

criptus napisal: Jaz naprimer prodajam mojega FC-ja. Zelo malo nosen, nov pas, dam ti ga za 520€. minutka.si/forum/13-mali-oglasi-kupimpro...ssic-fc-345a5s6.html

Zelo lep model. Zal mi ni vsec sekundni kazalec.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19207

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
P.S. Kaj je fora kronografov? Se gre samo za izgled ali lastniki teh ur to dejansko uporabljajo?

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19208

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

whatever napisal: P.S. Kaj je fora kronografov? Se gre samo za izgled ali lastniki teh ur to dejansko uporabljajo?

Dobro vprasanje. Odvisno od lastnika. Js recimo nosim kronograf ze nekaj let, uporabil sem ga pa 5x. Pa se to bolj za hec ;)

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19209

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Se mi je zdelo, da je nekaj taksnega :)
So pa mi doloceni kronografi kar lepi - npr ta mi je zelo vsec www.jomashop.com/edox-watch-01120-3-ain.html

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19211

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Nakup prek neta ni slaba izbira, a izven EU bos za take zneske placal carino. Tudi glede garancije zna bit problem.

Glej amazon.de amazon.co.uk ...

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 9 let 4 mesecev #19212

• whatever
  • whatever avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Da, carino in DDV. Nekih 25% na tisto ceno. Tecaj tudi ni na nasi strani: trenutno 1 $ = 0.95 €
Tudi sam sem trgovec (in lastnik) trgovine v Sloveniji, zato rad podpiram ostale slovenske trgovce, tako da bom uro kupil v Sloveniji.
Tisto sem dal samo link do ene lepe ure B)
Zahvale: criptus

Last Edit: od whatever.
minutka.si minutka.si minutka.si