minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12422

• Hess
  • Hess avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdrav vsem,

Sem čisti laik glede ur in sem vesel, da sem "odkril" to stran - bi mi lahko kdo pokomentiral ti dve uri - bi prilepil slikici pa ne zmam :(

Hamilton Jazzmaster open Heart črna številčnica, kovinski pas vs. Roamer Roto date črna številčnica kovinski pas

encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:...UaK4XXV2mumbRXcw_54w

roamer.ch/uploads/tx_w4watches/950660_41_55_90.png

Hamilton mi je zelo všeč, pa mi je nekdo pokomentiral, da je "nastopaška" - kako jo vi vidite - sam nisem tip, da bi si želel kakor koli ven metat. Ne vem tudi, ali se bom ob prvem navdušenju ure hitro naveličal - tudi sicer še nisem imel mehanske ure. Tudi ceni sta zelo različni - 800 (Hamilton) € vs 400 €.

S kupovanjem preko spleta nimam nobenih izkušenj - vidim tisoč problemov, kaj gre lahko narobe - ali kupujete tudi preko spleta ali pa pri urah nikakor ne, ker želite, da je kupljena tu in da imate s tem servis? Vidim, da je Hamiltonka v kakšnih Italijanskih trgovinah in tudi na Amazonu "le" cca. 550 €. Kaj bi mi svetovali? Glede na to, da mi znamka ure ne pomeni veliko mi je skoraj bogokletno dati 800 €, po drugi strani pa mi mora biti absolutno všeč in sem pripravljen dati tudi toliko, če bo potem to za 10-15 let...

Sedanja ura se mi je pokvarila in v vsaki uri poskušam najti podobno, kot je bila sedanja (quartz, črna številčnica, brez številk, sekundni kazalec, fosforescentna kazalca, datum, kovinski pas), po drugi strani pa bi želel nekaj malce drugačnega, saj bom takšno uro verjetno spet gledal naslednjih 15 let...

Kakšen nasvet...?

LP vsem

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12425

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Komentiral bi le to, da ne poslušaj kaj drugi pravijo, če se nekomu zdi nastopaška, naj se mu zdi. Pomembno je kako jo vidiš ti in ne nekdo drug. Na koncu koncev, jo boš nosil le ti. Če ti je všeč, ti je všeč in pika.
Svetoval bi ti le še to, da se ne prenagli z nakupom. Da neboš takoj po nakupu opazil neko drugo uro in ti bo žal da nisi vzel te. Najdi še kakšen model po spletu, potem pa priporočam da greš uro probat, ker kako izgleda na zapestju in kako na neki sliki je razlika.
Pa srečno pri nakupu :)

Last Edit: od doomy17.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12427

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

Hess napisal: Pozdrav vsem,

Sem čisti laik glede ur in sem vesel, da sem "odkril" to stran - bi mi lahko kdo pokomentiral ti dve uri - bi prilepil slikici pa ne zmam :(

Hamilton Jazzmaster open Heart črna številčnica, kovinski pas vs. Roamer Roto date črna številčnica kovinski pas

Hamilton mi je zelo všeč, pa mi je nekdo pokomentiral, da je "nastopaška" - kako jo vi vidite - sam nisem tip, da bi si želel kakor koli ven metat. Ne vem tudi, ali se bom ob prvem navdušenju ure hitro naveličal - tudi sicer še nisem imel mehanske ure. Tudi ceni sta zelo različni - 800 (Hamilton) € vs 400 €.

S kupovanjem preko spleta nimam nobenih izkušenj - vidim tisoč problemov, kaj gre lahko narobe - ali kupujete tudi preko spleta ali pa pri urah nikakor ne, ker želite, da je kupljena tu in da imate s tem servis? Vidim, da je Hamiltonka v kakšnih Italijanskih trgovinah in tudi na Amazonu "le" cca. 550 €. Kaj bi mi svetovali? Glede na to, da mi znamka ure ne pomeni veliko mi je skoraj bogokletno dati 800 €, po drugi strani pa mi mora biti absolutno všeč in sem pripravljen dati tudi toliko, če bo potem to za 10-15 let...

Sedanja ura se mi je pokvarila in v vsaki uri poskušam najti podobno, kot je bila sedanja (quartz, črna številčnica, brez številk, sekundni kazalec, fosforescentna kazalca, datum, kovinski pas), po drugi strani pa bi želel nekaj malce drugačnega, saj bom takšno uro verjetno spet gledal naslednjih 15 let...

Kakšen nasvet...?

LP vsem

Ura je del celostne podobe človeka in nenazadnje del kulture. Kupovati jo na podlagi fotografije je seveda čisti nesmisel. In kupovati jo samo na podlagi izgleda prav tako! Ura je na nek način ogledalo človeka, odražala naj bi njegov karakter, stil, okus, poudarjala lastni jaz in na določen način človeka tudi nadgrajevala, se zlila z njim...treba je gledati širše. In prav zaradi tega se dogaja, da ISTA ura na nekomu deluje umirjeno, prefinjeno, pri nekom drugem pa pač "nastopaško". A brez skrbi, jaz še vedno trdim, da človek ne poišče ure, pač pa ura poišče lastnika!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12429

• Hess
  • Hess avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Se opravičujem - vidim, da sem vprašanje postavil v napačni rubriki.
prestavljeno v ustrezno rubriko
moderator

Igor, Doomy, ja, bi se strinjal. Imata pomisleke glede nakupa preko interneta oz. v tujini - garancija?

LP

Last Edit: od criptus.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12431

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Igor in Doomy sta ti lepo povedala. Jaz bi dodal, da če nisi popolnoma prepričan bi bilo dobro, da še malo počakaš.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12432

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Pri nakupu ure preko spleta nimaš kaj zgrešit, AMPAK le če veš, da je prodajalec siguren/znan/vreden zaupanja!
Glede garancije pri nakupu ure preko spleta, ti neznam veliko povedat, žal. Omenil bi mogoče le še to, da če si odločen za točno določeno uro jo lahko kupiš preko spleta in to mogoče celo za nekaj evrov ceneje kot v kakšni trgovini. Ampak premisli, mogoče je boljši občutek, če uro daš na zapestje in jo nato vzameš, kot je omenil Igor da ura izbere tebe in ne ti ure B) .
Pa srečno ;)

Last Edit: od doomy17.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12434

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

Hess napisal: Se opravičujem - vidim, da sem vprašanje postavil v napačni rubriki.

Igor, Doomy, ja, bi se strinjal. Imata pomisleke glede nakupa preko interneta oz. v tujini - garancija?

LP

Sam ure preko spleta zagotovo nebi kupoval, imajo pa nekateri forumaši s tem dobre izkušnje.

Problem lahko res nastane pri uveljavljanju garancije in o tem sem tudi že pisal v eni drugi temi, kjer sem sistem in pravila uveljavljanja mednarodne garancije podrobneje razložil.

Last Edit: od igor.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12437

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Hess napisal: Pozdrav vsem,

Kakšen nasvet...?

LP vsem

Hamilton ni nastopaška. Pravzaprav nobena ni, če jo nosiš zase. Kaj si drugi mislijo o tem je njihov problem B) Sicer pa Hamilton zagotovo. Pejt pogledat v SloWatch Outlet tam imajo včasih kak zelo ugoden Hamilton.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12459

• Hess
  • Hess avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Hvala vsem za nasvete...

LP

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 6 mesecev #12460

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Hess napisal: Hvala vsem za nasvete...

LP

Vsekakor poročaj ko boš opravil nakup B)

minutka.si minutka.si minutka.si