minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 5 mesecev #12706

• miksos
  • miksos avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 6
Pozdravljeni!

Ogledujem si Breitling chronomat 81.950,.. Ima kdo kakšne izkušnje s to uro?

Ima Valjoux 7750 mehanizem z 17 kamni,.. je v zelo dobrem stanju,. prodajalec pa hoče 1000€ za njo,.

Je to realna cena?

Hvala,. Lp.

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 5 mesecev #12708

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45
Kar se mehanizma tice nimas straha, je kot traktor - naj bi bil neunicljiv.

Glede cena pa odvisno v kaksnem stanju je ura v celoti. Ce je vse tip top je korektna ce pa so kaksna odstopanja od omenjenega stanja pa ni ravno dobra dobra cena. Je pa spet ali je tebi to vredu cena glede na to, da si verjetno ze naredil neko mini raziskavo glede ure.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 5 mesecev #12710

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Verjetno bo Sokol glede dotičnega modela, znal kaj več povedati.
Počakajmo, da se prebudi. :)

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 4 mesecev #12762

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Pozdravljeni,

na "bratskem" forumu sem pred kratkim zasledil oglas za Omego Seamaster Aqua Terra. Cena je bila 1500 eur, prodana je bila pa še isti dan. Seveda sem se v uro takoj zaljubil, ampak ker druge za takšno ali podobno ceno ne najdem, sem razmišljal o alternativi, ker me ta stil ure najbolj fascinira. Sprašujem se če bom sploh zadovoljen z nekim nadomestkom, ali je potrebno vedno iti "do jajc"? Našel sem Certino DS 1, modela Day-Date ali Powermatic 80 COSC

nekaj podobnega je tudi Tissot T-Tempo Chronometer

ki mi je morda zanimivejši zaradi številčnice, ki ima nekaj kar me spominja na ženevske črte, ampak ali so to prave ženevske črte, ker ali niso te ponavadi samo na mehanizmu? Cena pa je okoli 800 eur za novega. Našel sem tudi Seiko SARB033, ki sem med drugimi prodaja tudi tukaj na minutki, ampak tega bi raje poskusil dobiti iz Japonske, kamor gre spomladi kolega. Imate morda še vi kakšen predlog? Ali se vam Tissot z COSC zdi vrednejši za okoli 200 eur, kolikor več stane od necertificiranega?
Attachments:

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 4 mesecev #12763

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Vse je stvar okusa. Meni se zdi Certina všečna in dobra ura in tudi cena je zanimiva. Vseeno pa bi počakal, da gre prijatelj na Japonsko. Seiko domestic ure so zelo zanimive in so po ceni in kvaliteti primerljive z dražjimi urami.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 4 mesecev #12764

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Seika iz Japonske bom zagotovo vzel, če ga bo kolega le uspel najti. Do takrat pa bi imel še kaj drugega. Od omenjenih ur, sem v živo videl samo Certino in mi je zelo všeč. Malce razmišljam, sicer težko rečem, ker nisem videl vseh teh ur, ampak ali sta Certina in Tissot precenjena v primerjavi z omenjeno Omego

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 4 mesecev #12765

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Certina in Tissot se tako ne razlikujeta... Razlika je predvsem v ceni in seveda dizajnu, pač tu je samo kar ti je bolj všeč. Mehanizem je enak. Drugače je potem s seikom, ki je čisto drugačen. Nevem pa če boljši...(?)

Precenjena...? Mogoče Certina.V primerjavi s Tissojem ima večino primerljivih modelov dražjih, mehanizmi, matriali...pa so enaki :unsure:

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 4 mesecev #12766

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65

rojcek napisal: Certina in Tissot se tako ne razlikujeta... Razlika je predvsem v ceni in seveda dizajnu, pač tu je samo kar ti je bolj všeč. Mehanizem je enak. Drugače je potem s seikom, ki je čisto drugačen. Nevem pa če boljši...(?)

Precenjena...? Mogoče Certina.V primerjavi s Tissojem ima večino primerljivih modelov dražjih, mehanizmi, matriali...pa so enaki :unsure:

Če že primerjaš Seiko s Certino ali kakšno drugo znamko je potrebno primerjati ure v istem cenovnem razredu. Tako je primerjava Seiko ure za 180€ z uro za 800€ malo neenaka. In velja tudi obratno, ne moreš primerjati Seiko marine master prof. z npr. podobno Certino uro. Namenoma pa nisem dal primerjavo z Grand Seiko s katerimi se Certina ali Tissot težko primerjata.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 4 mesecev #12767

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Ne primerjam Certine s Tissojem, poleg dizajna, res ni razlik, ampak oba omenjena modela z Omego Seamaster Aqua Terra in pravim, da sta se mi zdita dragi v primerjavi z Omego, ki je sicer dražja, ampak ponuja nekaj več. Pravzaprav skušam zbrati vsa opravičila za višjo ceno Omege, oz. zbrati pogum za nakup :)

Bolj sem želel debato o tem, da je bolje malce bolje počakat in kupiti res nekaj, kot pa hitri impulzivni nakupi približkov. Je kaj za izpostavit o Tissot T-tempo?

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 11 let 4 mesecev #12768

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Levjul, to imaš prav...morda sem se malo nerodno izrazil. :whistle:

LukAkul... S primerjavo, ki sem jo dal sem hotel bol povedat, da Tissot v primerjavi z Omego ni precenjen, lahko pa bi rahko bila Certina, ki je večinoma dražja.

Kar se pa tiče kupiti ali počakati... Pomoje je bolje počakati in potem kupiti malo boljše. Odvisno od tega, kako neučakan si, kar verjamem da bi znal bit problem. :P
Kupi nekaj poceni oz. ceneje, da bo držalo, dokler ne kupiš Omege ali kaj druga ;)

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.
minutka.si minutka.si minutka.si