minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9320

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147

sokol napisal: dotična ura ima njihov mehanizem, kaliber 2426, kateri izhaja iz kalibra 2426b. preverjen mehanizem, nobenih serijskih težav. edino kar lahko uporabnika zmede je, da ko uro ročno navija, jo lahko navija v nedogled.
torej če kupiš novo uro, 25-26 obratov in srečno. zelo solidna ura za ta denar.

Sokol, vidim, da imaš kar veliko urarskega znanja. Ali je možno, da to "večno" navijanje velja tudi za mojo staro Vostok uro s kalibrom 2409A SU, ki jo prodajam v malih oglasih.
Pri tej uri me je namreč zelo zmedlo, da jo lahko navijam v nedogled pa nikoli ne čutim večjega pritiska ob navijanju? Sem se pa vedno potem kmalu ustavil, ker sem se bal, da bi počil feder.

No, vprašanje ni samo za Sokola, ampak tudi za druge, ki imajo izkušnje s tovrstnimi urami...

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9322

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
možno, oziroma zelo verjetno.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9323

• alesn
  • alesn avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5

Marko napisal: Pozdravljeni.
Ker vem, da ste videli in upam da še imate kakšno uro, ki jo iščem v mislih, vas vljudno naprošam za pomoč.
Rad bi našel eno uro ki je podobna Longineso moon face,
chronos24.pl/longines-master-collection-retrograde-moon-phases/
le da bi ceno imel najraje maksimalno do 500 eur, še raje pa pod 100, važna mi je bolj oblika, kot sam mehanizem (kaj kdo ve vseeno, koliko stane dotična Longines ura?)
Sicer sem našel en dober primer tukaj, www.watchshop.com/mens-sekonda-watch-3504-p99965229.html
ampak me zelo motijo modre številke, (modri kazalci so mi super, samo številke mi ne gredo skupaj), in pa vaše mnenje na to uro?
še no vprašanje:
CERTINA DS Action Diver Automatic - mehanizem an ETA 2824-2 automatic movement, kakšen mehanizem je to? kje se da naučiti o prebrati o kakovosti mehanizmov?
Upam da mi kdo pomaga. Lep pozdrav :)

Kaj takega:
www.amazon.de/Herr-Uhr-PULSAR-LANCASTER-...-125&keywords=pulsar

Jacques Lemans ima tudi nekaj takšnih ur v ponudbi pod 200 €.

Last Edit: od alesn.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9324

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
sokol napisal:
"dotična ura ima njihov mehanizem, kaliber 2426, kateri izhaja iz kalibra 2426b. preverjen mehanizem, nobenih serijskih težav. edino kar lahko uporabnika zmede je, da ko uro ročno navija, jo lahko navija v nedogled.
torej če kupiš novo uro, 25-26 obratov in srečno. zelo solidna ura za ta denar."

Vostok 2426 je avtomatski mehanizem. Avtomatski mehanizmi nimajo zaščite proti preveč navitju. Ko je vzmet 100% navita malo zdrsne v navijalnem bobnu. Zato jo ni mogoče preveč naviti. Tako je tudi v drugih avtomatskih urah.
Vostok mehanizem 2409A SU je mehanizem na ročno navijanje in ti imajo mehanizem, ki zablokira navijalni bobnič, ko je vzmet dovolj navita. Tako je tudi pri drugih mehanizmih na ročno navijanje. Na sliki je s puščico označen zaskočni mehanizem pri navijalnem bobniču mehanizma Vostok 2409.

Attachments:

Last Edit: od Levjul.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9325

• alesn
  • alesn avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Zanimiva in cenovno ugodna ura z Moon Phase je tudi tale. Je še meni všeč.
www.amazon.de/Golana-Herren-Armbanduhr-C...keywords=golana+moon

Znamke ne poznam. Je šivicarska z mehanizmom Rhonda 706.3. Pznavalci bodo lahko povedali več o kvaliteti te ure.
Zahvale: Marko

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9326

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Marko napisal: Pozdravljeni.
Ker vem, da ste videli in upam da še imate kakšno uro, ki jo iščem v mislih, vas vljudno naprošam za pomoč.
Rad bi našel eno uro ki je podobna Longineso moon face,
chronos24.pl/longines-master-collection-retrograde-moon-phases/
le da bi ceno imel najraje maksimalno do 500 eur, še raje pa pod 100, važna mi je bolj oblika, kot sam mehanizem (kaj kdo ve vseeno, koliko stane dotična Longines ura?)
Sicer sem našel en dober primer tukaj, www.watchshop.com/mens-sekonda-watch-3504-p99965229.html
ampak me zelo motijo modre številke, (modri kazalci so mi super, samo številke mi ne gredo skupaj), in pa vaše mnenje na to uro?
še no vprašanje:
CERTINA DS Action Diver Automatic - mehanizem an ETA 2824-2 automatic movement, kakšen mehanizem je to? kje se da naučiti o prebrati o kakovosti mehanizmov?
Upam da mi kdo pomaga. Lep pozdrav :)

Longines z linka stene okoli 2000€ in je dobra cena za tako uro. Oslao je nizek cenovni razred in temu primerno lahko pričakuješ tudi kakovost... ETA 2824-2 je odličen mehanizem (ure, minute,sekunde, datum), ki tiktaka v marsikateri uri prestižnih znamk. CERTINA je sicer tudi dobra izbira. Glej še kak Seiko moon phase. www.amazon.com/Seiko-Premier-Leather-Chr...SRX003/dp/B004LGEIJ8
Zahvale: Marko

Last Edit: od criptus.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9327

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
V večini švicarskih urah so mehanizmi ETA, največkrat ETA 2824-2 ali ETA 2892 A2. Mehanizma sta dobra in že dolgo v uporabi. Osnovni mehanizem ETA 2824 je bil narejen l.1971, ETA 2892 pa l. 1975. ( www.ranfft.de )
V literaturi jih označujejo kot delovna konja (workhorse) med eta mehanizmi. Zanesljiva, robustna in dovolj natančna. Ta mehanizma dobimo tudi v dražjih urah npr. v urah znamke Omega, Breitling, Tag-Heuer, IWC in mnogih drugih.
Pomembno je vedeti da ETA izdeluje mehanizme 2824 v štirih kakovostnih razredih: Standard, Elabore, Top in Chronometer, mehanizme 2829 pa v treh razredih Elabore, Top in Chronometer.
Ti se med seboj razlikujejo po kvaliteti in seveda po ceni.
Na pogled jih najlažje razlikujemo po sistemu zaščite pred udarci (shock system) pri osovini nemirke, 2824 standart in elabore imata sistem etachocs, top in chronometer pa incabloc.
Eta 2829 pa ima v vseh razredih incabloc shock system
www.asthewatchturns.com/?page_id=112
V cenejših urah so običajno mehanizmi standart in elabore kvalitete. Mehanizmi 2824 standart in elabore kvalitete imajo kar precejšnja maksimalna dnevna odstopanja (20s do 30s).
Zahvale: criptus, Marko

Last Edit: od Levjul.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9328

• Marko
  • Marko avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1
No eBay APP ID défined in Kunena configurationHvala vsem za pomoč,ste mi izjemno pomagali. sam večinoma gledam na ebayu, zato tudi te na amazono nisem kje našel:) Tale, ki ste jo prilepili mi je res izjemno všeč: www.amazon.de/Golana-Herren-Armbanduhr-C...pd_sim_sbs_watches_2
Edino nevem, ali bi imel belo alo črno ozadje na številčnici:)obe sta lepi na svoj način.
Našel sem še eno ki mi je všeč:

Ve kdo kaj o teh urah Bulova in Golana? katera boljša, zdj se bom odločil za eno izmed teh dveh:) ker rabim uro na usnjenim pasom, in pa obe sta vizualno lepo. Za katero bi se odločili na podlagi kvalitete ur?
Hvala za pomoč.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9329

• shkorc
  • shkorc avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Meni še vedno ne dajo mir modri kazalci Longines ur, zato sem se odločil za nakup Longines Master Collection Moonphase urce.

Cena nove pri nas je krepko čez dva tisočaka, zato spremljam strani, kjer se prodajajo rabljene, a se Longines zelo redko pojavi, ponavadi kak diver model.

Mi je pa zanimivo to, da se prodajajo na chrono24.de že za 1700€, večinoma italjanski prodajalci, ki pa so pozitivno ocenjeni. Kako to, da imajo toliko nižje cene? Se lahko pričakuje težave z garancijo, če jo kupiš od teh trgovcev. Kakšno je vaše mnenje?

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9330

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Če bi moral izbirati med Golano in Bulovo bi izbral zadnjo.

minutka.si minutka.si minutka.si