minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 5 mesecev #8899

• Marko
  • Marko avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1
kaj bi kdo vedel, kok bi me prišel koncni strošek v sloveniji? ker ko gledam na Uk.amazon, je sam ura 97 funtov, tko da a se bi dalo za manj kot 100 eur dobit iz tega amerišškega? pa a je ura vredna tega denarja? je sploh svicarska original:)
hvala.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 5 mesecev #8902

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Okvine stroške si pomoje dokaj pravilno ocenil že sam. Če boš uvažal iz USA pozabi na garancijo. Te firme pa ne poznam, osebno bi se raje odločil za recimo kak Seiko iz EU located amazona.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 4 mesecev #9013

• klemen_
  • klemen_ avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni, zaljubil sem se v Triwa ure oz. v točno določen model:

www.triwa.com/en/watches/petroleum-nevil

Zanima me vaše mnenje, je ura vredna tega denarja? Si kdo lasti Triwo? Danes imajo še 20% popust, vendar me skrbi kako bi mi sedla na roko. Hvala za pomoč.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 4 mesecev #9014

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
klemen_,

strokovnega odgovora ti žal ne morem dati, povem pa ti lahko samo osebno mnenje...sem malo pogledal ure in so všečno oblikovane, vendar bi sam osebno, mogoče za malo več denarja, pogledal za kakšnim kvarčnim švicarjem (Tissot, Certina), morda pa se najde tudi kakšen Seiko ali pa Jacques Lemans, Festina.

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 4 mesecev #9043

• kranjc
  • kranjc avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Pozdravljeni minutkarji,

zanimam se za nakup ure Tissot T005.510A, ki mi je zelo všeč in tudi cenovno dostopna. Mi lahko kdo kaj svetuje?

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 4 mesecev #9044

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

kranjc napisal: Pozdravljeni minutkarji,

zanimam se za nakup ure Tissot T005.510A, ki mi je zelo všeč in tudi cenovno dostopna. Mi lahko kdo kaj svetuje?

Kaj točno pa bi rad da ti svetujemo?

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 4 mesecev #9045

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

kranjc napisal: Pozdravljeni minutkarji,

Nekaj Tissot-a imamo tudi pri nas v trgovini, med drugim tudi dotično uro. Pridite do mene v trgovino, pa bova kakšno rekla, uro dala na zapestje...

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 4 mesecev #9055

• klemen_
  • klemen_ avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec

rojcek napisal: klemen_,

strokovnega odgovora ti žal ne morem dati, povem pa ti lahko samo osebno mnenje...sem malo pogledal ure in so všečno oblikovane, vendar bi sam osebno, mogoče za malo več denarja, pogledal za kakšnim kvarčnim švicarjem (Tissot, Certina), morda pa se najde tudi kakšen Seiko ali pa Jacques Lemans, Festina.

Več kot cca. 200€ ne bi dal, lahko mi posreduješ kakšen model. :) Je kvarčni švicar dosti boljši od Miyote v tej Triwi? Laik kakršen sm, uro kupujem bolj z očmi, zato pa raje tukaj vprašam strokovnjake. ;)

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 4 mesecev #9060

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53

klemen_ napisal:

rojcek napisal: klemen_,

Več kot cca. 200€ ne bi dal, lahko mi posreduješ kakšen model. :) Je kvarčni švicar dosti boljši od Miyote v tej Triwi? Laik kakršen sm, uro kupujem bolj z očmi, zato pa raje tukaj vprašam strokovnjake. ;)

Iz tehnološkega vidika ti težko rečem, kakšna je oz. kako velika je razlika med švicarsko ETO in japonsko miyoto. Vem pa da je miyotin mehanizem vgrajen tudi v veliko precej poceni oz. cenenih ur za par 10 €, kjer ETE ne boš našel. Ampak odvisno je tudi od modela posameznega mehanizma, nekateri so boljši, drugi... O tem ti morda kdo drug več pove.

Druge znamke pa sem ti svetoval, ker triwa morda izdeluje bolj takšne "šminkerske" ure...Ostalim naštetim Tissot, Certina, Seiko, Jacques Lemans, Festina predstavlja izdelovanje ur primarno dejavnost, imajo tudi neko priznano kvaliteto, ime ki je poznano po celem svetu in morda tudi zgodbo, tradicijo...

Za znamke Tissot, Certina in Seiko bi sicer mogel odšteti nekaj več denarja okoli 300€ (klasika, brez kronografa je ceneje), ampak Festino in Jacques Lemans pa bi dobil tudi do 200€ in nekaj čez. Malo poglej po internetu, pojdi po trgovinah in ko boš "padu not" boš morda hitro zvišal svoj proračun ;) . Tudi sam sem pred kratkim gledal ure tam do 100€, samo tako za zraven, pristal sem pri Švicarju za skoraj 500€.

www.urarstvo-lecnik.si/trgovina/
www.stentime.si/ponudba.php
slowatch.si/blagovne_znamke/
www.ure.si/rocne-ure.html

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 4 mesecev #9061

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
ETA mehanizmi so zelo dobri. Razen redkih izjem, jih večina znamk vgrajuje vsaj v osnovne modele. TAG Heuer, Cartier, Breitling, IWC...

minutka.si minutka.si minutka.si