minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!!

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9334

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38

shkorc napisal: Meni še vedno ne dajo mir modri kazalci Longines ur, zato sem se odločil za nakup Longines Master Collection Moonphase urce.

Cena nove pri nas je krepko čez dva tisočaka, zato spremljam strani, kjer se prodajajo rabljene, a se Longines zelo redko pojavi, ponavadi kak diver model.

Mi je pa zanimivo to, da se prodajajo na chrono24.de že za 1700€, večinoma italjanski prodajalci, ki pa so pozitivno ocenjeni. Kako to, da imajo toliko nižje cene? Se lahko pričakuje težave z garancijo, če jo kupiš od teh trgovcev. Kakšno je vaše mnenje?

Zdravo, nakup preko spleta lahko vedno prinese nevšečnosti (ponarejena roba, brez uradnega računa in garancije, saj prodajalec ni pooblaščen, ura ni v opisanem stanju, ipd.). V kolikor je razlika samo 15-25% ti predlagam, da se oglasiš v Slowatch, ki je uradni trgovec za to znamko v Sloveniji in si skušaš pridobiti 15% komercialni popust (v kolikor je ura na zalogi, se da kaj dogovoriti). 13ega v mesecu pa imajo (ne vem ali je še aktualno) akcijo s 13% popustom. V glavnem, preveri.

Sam sem opravil en nakup v Italiji in bil sicer prijetno presenečen. Je pa res, da mi je prodajalca iz Rima priporočil dober prijatelj, ki je njegova redna stranka in ga je že večkrat tudi obiskal v prodajalni v Rimu.

Druga opcija je nakup rabljene. Vem, da se ena prodaja v prodajalni Hudaura (BTC, hala A) za solidno ceno 1.300 EUR (link: www.ure.si/rocne-ure/rabljene-ure/moska-...ster-collection.html ). Preveri ali je ura še v prodaji, njeno starost, ali je bil opravljen servis (v kolikor je bil že potreben), ali ima ura papirje, ipd. .

V kolikor vseeno želiš kupovati novo uro na t.i. sivem trgu se zavedaj, da lahko prinese veliko težav in lahko na koncu namesto veselja ob nakupu željene ure doživljaš nočno moro. Vedno preveri, ali ima prodajalec tudi fizično trgovino, ali je mogoče na seznamu uradnih trgovcev za znamko (močno dvomim), zaloga njegovih ur (vsak resen prodajalec ne more imeti manj kot 25 ur na zalogi), ali prodaja samo ure (izogibaj se tistih, ki prodajajo vse od ur pa do avtodelov), ali pravna oseba npr. v Italiji res obstaja, od kdaj prodaja in koliko časa je "vreden zaupanja", kakšna je njegova odzivnost in komunikacija,...
Zahvale: shkorc

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9340

• shkorc
  • shkorc avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Konkretno gre za tega prodajalca in uro: www.chrono24.de/longines/master-collecti...th=/search/index.htm

Ni uradni reseller za Longines, ampak dvo letno garancijo vseeno potrdi pravi uradni prodajalec , tako piše v opisu. Velja v takem primeru mednarodna garancija pri nas v Sloveniji?

Premium prodajalec je od leta 2012, ima pa ebay trgovino od leta 2004 in čez 11 tisoč transakcij . Prodaja ogromno ur različnih znamk in nakit.

Hvala za namig za rabljeno urco, jih pokličem in preverim v kakšnem stanju je.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9343

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
V kolikor boš kupoval preko italjanskega prodajalca, k ceni prištej še cca. 80 EUR za dostavo in zavarovanje blaga in je cena že skoraj 2.000. Malo me tudi moti, da nima fizične trgovine in obstaja od 2009, je pa na ebayu in ostalih spletnih trgovinah prodal že ogromno robe in ima pozitiven "feedback". V vsakem primeru naj ti v primeru nakupa pošlje fotografije ure, kartic, ipd. ter pojasni to z garancijo (enako trdi za svoje ure Tag Heuer, Tudor, Rolex, ipd.). Izogibaj pa se tudi plačila po predračunu in raje uporabi varnejše metode.

Predlagam, da si raje najprej ogledaš tisto rabljeno uro v BTC-ju (v kolikor je še dobavljiva) in se šele nato (v kolikor ti ne bo všeč stanje te ure) odločaš za nakup iz tujine od nepoblaščenega prodajalca, ki ima samo spletno trgovino.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9346

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Pri tem prodajalcu se nimaš kaj bati.
Na strani www.orologiedintorni.com/
Ima celo "money back" garancijo. Cela stran in opisi meni delujejo zelo profesionalno.
Jaz bi brez pomislekov nakazal po IBAN računu, seveda če imaš limit zadosti velik koristiš Paypal.

Probaj se še zmenit za kakšen popust.
Jaz imam na splošno z italijani, glede prodajalcev, samo dobre izkušnje.

btw: zelo lepa ura, ne pozabi jo predstaviti, kot se spodobi.

Last Edit: od Shadow.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9353

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Tudi meni je ta urca (Longines Master Collection Moonphase)izredno vtisljiva. Pred časom sem jo imel na prvem mestu še želenih, v dogledni prihodnosti. Motiti me je le malo začelo to, da nima po sredini urinega in minutnega kazalca vsaj minimalne, tanke svetle sledi iluminacije. (Sicer pa so modri kazalci dokaj všečni in se lepo vklaplajo v sam design vključno z ozadjem luninih men.)
Škoda se mi tudi zdi, da 24h prikaz ni možno uporabiti kot drugo časovno cono, saj je strogo vezan na prikaz tekočega časa.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9736

• Dewa
  • Dewa avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Po 25 letih sem se odlocil za nakup ure in pristal na tem forumu. Vidim da ste dobri poznavalci ur.

Kakšno je vaše mnenje o uri Jacques Lemans 1672. Je vredna nakupa za ta denar?

Hvala vnaprej za vaša mnenja.
Attachments:

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9740

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
To kar prodaja Petrol je bolj tako tako. Jaz ne bi tam kupoval.

Sicer pa, ura ni slaba, seveda pa so tudi boljše. Kolk je cena te, ki jo navajaš?

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9742

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

criptus napisal: To kar prodaja Petrol je bolj tako tako. Jaz ne bi tam kupoval.

Sicer pa, ura ni slaba, seveda pa so tudi boljše. Kolk je cena te, ki jo navajaš?

To, kar prodaja Petrol (govorim o urah Jacques Lemans), gre, in sploh ne prvič, iz naslova sodelovanja s podjetjem Sten d.o.o. in ima kompleten back-up. Ne vem pa po kakšni ceni se ta ura, če se, dobi tam...nisem preveril. Glede na to, da zagovarjam, da mora biti nakup doživetje, tudi sam ne bi kupoval pri omenjenem prodajalcu B)

Kar se same ure tiče je osnovni mehanizem preverjena Miyota, nadgrajen pa je kronografski modul, ki na disku na tretji uri prikazuje dvajsetinke sekunde, centralne sekunde kronografskega modula pa tečejo zvezno in ne skačejo. Zaenkrat na te ure še ni bilo reklamacij. Za pogledat in probat jih imamo tudi mi v naši trgovini.

Last Edit: od igor.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9747

• Johnny K.
  • Johnny K. avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4
Na vrg očesa je lepa in kar oreng kos zapestnega okrasja.

Če ti je JL kul, potem go for it.

Je pa res, da mora bit nakup dogodivščina.
Moj je bil točno to. V četrtek sem šel v Lj Slowatch, kjer so imeli ta model, vendar ni delal (kakšna popotnica pred nakupom). Povedali so mi, da je še en tak model v Kranju. Posledično sem po službi v petek obvezno pijačo s sodelavci skrajšal na le eno pivo in se odpeljal v Kranj. Tja sem prišel že v trdni temi. Padal je tudi dež, kar mi povzroča probleme z vidom. Poleg tega mi je crknila še ena od prednjih luči, tako da sem bil res na pol slep :)
Nakup pa je potekal kar hitro - preskus, nastavitev paščka in poteg kartice.

Počasi že gledam v prihodnost. Če bo denarno mila, potem pade verjetno kak seamaster.

MAJSTRI ZA URE - PROSIM ZA POMOČ PRI NAKUPU!!! pred 12 let 3 mesecev #9759

• Dewa
  • Dewa avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0

igor napisal:

criptus napisal: To kar prodaja Petrol je bolj tako tako. Jaz ne bi tam kupoval.

To, kar prodaja Petrol (govorim o urah Jacques Lemans), gre, in sploh ne prvič, iz naslova sodelovanja s podjetjem Sten d.o.o. in ima kompleten back-up. Ne vem pa po kakšni ceni se ta ura, če se, dobi tam...nisem preveril. Glede na to, da zagovarjam, da mora biti nakup doživetje, tudi sam ne bi kupoval pri omenjenem prodajalcu B)

Kar se same ure tiče je osnovni mehanizem preverjena Miyota, nadgrajen pa je kronografski modul, ki na disku na tretji uri prikazuje dvajsetinke sekunde, centralne sekunde kronografskega modula pa tečejo zvezno in ne skačejo. Zaenkrat na te ure še ni bilo reklamacij. Za pogledat in probat jih imamo tudi mi v naši trgovini.

Na Petrolu imajo F1 edition roza rjave barve ki mi vizuelno ni bila všeč.
Sem v Sten Timu kupil to 1672. Mi je všeč.

minutka.si minutka.si minutka.si