minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: ROLEX OYSTERQUARTZ

ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1113

• Imatra
  • Imatra avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
Pozdravljeni,ze dlje casa sem privrženec znamke ROLEX,ze pred casom sem med prebiranjem njihove zgodovine,opazil da so v 70ih letih ustvarili quartz mehanizem in ga kasneje vgrajevali v modele Datejust in Day-Date...Ura z imenom Oysterquartz je kasneje ostala v projizvodnji nekje do leta 2001,nakar so jo po 25 letih dokončno umaknili iz projizvodnje...predvsem zaradi slabe prodaje...Govori pa se da je mehanizem v omenjeni uri,najboljši quartz mehanizem vseh časov!
Zanima me ce ima kdo kaksne izkusnje s tem modelom in kaksna so vaša mnenja...
Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1114

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Omenjene serije ne poznam.

Moje čisto osebno mnenje je, da mora bit 'taprava' ura seveda mehanska. In Rolex seveda SO taprave ure B). Serijo so dali v prodajo kot praviš v 70'h letih, ki je bilo obdobje popularnosti kvarčnih mehanizmov in temu so se seveda najbrž morali prilagoditi tudi veliki. Morda so uro iz prodaje kasneje umaknili, ker so kupci kvarc slabo sprejeli ali ker so ugotovili, da kvarc preprosto ni dovolj prestižen...

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1115

• Imatra
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Pozdravljen Criptus,

Hvala za tvoj odgovor in mnenje.Strinjam se popolnoma da prestizna ura mora bit mehanska in tudi sam sem ljubitelj mehanike....Oysterquartz me je navdušil predvsem,zaradi zgodbe in okoliščinah v katerih je nastal...Od dneva predstavitve,pa vse do konca projizvodnje,se ni bistveno spremenil,praktično je ostal enak...Je prvi Rolex ki ima vgrajeno safirno steklo,kar je bilo v 70ih prava senzacija(do zacetka 90 so na vseh modelih Datejust,Airking,Day-Date)vgrajevali plexy steklo.Je edini Rolex ki ima to nenavadno 'ostro',malo kvadratno obliko...govori se da je k designu pripomogel Gerald Genta....In seveda mehanizem,pravijo mu 'hibridni'...pol kvarc polovica pa mehanski....Med zbiratelji in poznavalci,zbuja spoštovanje in prepoznavnost(vsaj to kar sem prebral na tujih forumih...)
Moje osebno mnenje,da ta model ni bil pravilno dojet,za čas v katerem je nastal in mislim da so občutki jasni..Ali ti JE ali ti NI...

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1119

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Imatra napisal(a):

...Med zbiratelji in poznavalci,zbuja spoštovanje in prepoznavnost(vsaj to kar sem prebral na tujih forumih...)
Moje osebno mnenje,da ta model ni bil pravilno dojet,za čas v katerem je nastal in mislim da so občutki jasni..Ali ti JE ali ti NI...

Se strinjam s teboj.
Kjub temu,da je ura kvarčna dosega kar visoke cene oz. drži svojo vrednost na trgu rabljenih ur.Prav s tem,ko so jo nehali delati je med zbiratelji in ljubitelji te znamke vzbudila pozornost.Nisem pa čisto prepričan,če so jih nehali delati 2001,kajti jaz imam doma kataloga iz 2002-03 in 2003-04 in v obeh najdem Oysterquartz date in Oysterquartz day-date.Takratna cena za model Oysterquratz Date iz jekla in luneto iz belega zlata je bila 3720eur(tako kot Date z avtomatskim meh. iz jekla in luneto iz belega zlata).Sedaj pa rabljene dosegajo cene tudi do 4000eur(jeklene verzije,zelo lepo ohranjene in z vso dokumentacijo seveda).
Ne rečejo zastonj"Rolex,watch word of the world".

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1120

• Imatra
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Pozdravljen Gasper,

Praviš da so bile v katalogu celo do leta 2003/o4...zanjimivo!!Verjetno so jih pustili v katalogu dokler so jih še imeli nekaj na lagerju...Sklepal sem da so jih nehali delat leta 2001-2002,ker sem nekje prebral,da je bilo to zadnje leto,v katerem je ROLEX dobil kronometerski certfikat za quarz....Urca mi je ful zanjimiva,v bistvu mi je ratala toliko bolj interesantna ko sem se malo poglobil v celotno zadevo...Kot sem rekel sam sem tudi ljubitelj mehanike..imam v lasti Breitlinga iz serije Navitimer,avtomatskega Corterberta in novinca Steinhart-a...Kot spremljam zadevo,se je trend avtomatskih ur spet po malem začel vračat,Eto in Myoto dobiš v programu,ze pri skoraj vseh projizvajalcih...da o kitajskih in Japonskih mehanizmih niti ne govorim koliko jih je....Tako da sem,vse bolj mnenja,da mogoče raje en pošten Quartz v tem primeru ROLEX-ov,kot en brezvezen skomercializiran avtomatik...S tem da še vedno so mi na prvem mestu prave manufakturne mehanske ure...
Ne vem,malo razmišljam na glas...

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1121

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Nisem se toliko poglobil kot ti,ampak je siguno zelo zanimiva urca.Slika ki si jo postal se mi zdi znana.Mislim,da je tudi mene zasrbelo za tole......ampak treba bi jo bilo videti v živo.........

Tudi sam imam Breitlinga in to kvarčnega(!!!)Colta.Steinhart-ove pa tudi že kar nekaj časa ogledujem na njihovi strani.
Nisem pa še slišal za Corterberta.???

LP

Last Edit: od gasper.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1122

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Imatra napisal(a):

Pozdravljen Gasper,

Praviš da so bile v katalogu celo do leta 2003/o4...zanjimivo!!Verjetno so jih pustili v katalogu dokler so jih še imeli nekaj na lagerju...Sklepal sem da so jih nehali delat leta 2001-2002,ker sem nekje prebral,da je bilo to zadnje leto,v katerem je ROLEX dobil kronometerski certfikat za quarz....Urca mi je ful zanjimiva,v bistvu mi je ratala toliko bolj interesantna ko sem se malo poglobil v celotno zadevo...Kot sem rekel sam sem tudi ljubitelj mehanike..imam v lasti Breitlinga iz serije Navitimer,avtomatskega Corterberta in novinca Steinhart-a...Kot spremljam zadevo,se je trend avtomatskih ur spet po malem začel vračat,Eto in Myoto dobiš v programu,ze pri skoraj vseh projizvajalcih...da o kitajskih in Japonskih mehanizmih niti ne govorim koliko jih je....Tako da sem,vse bolj mnenja,da mogoče raje en pošten Quartz v tem primeru ROLEX-ov,kot en brezvezen skomercializiran avtomatik...S tem da še vedno so mi na prvem mestu prave manufakturne mehanske ure...
Ne vem,malo razmišljam na glas...

Trend mehanskih ur je že dolgo časa spet živ in mislim da bo tako tudi ostalo. Mehanika pač ponuja več izzivov, ki jih čisto vsak ne zmore in tu se meri prestiž. Komplikacije neke uporabne vrednosti včasih niti nimajo a so vseeno merilo znanja, tradicije tehnološkega razvoja...

Osebno pa nekako raje nosim mehansko ETO, Soprod... kot pa kvarc. Tudi ta je, če nič drugega, zelo verjetno vsaj delno nastal na tekočih trakovih ... Seveda pa ga ni čez v hiši narejeno mehaniko a cena je zato hitro dvakrat višja :S Stvar okusa pač.

Imatra, prilimaj sliko Steinharta, nekaj modelov je tudi meni precej zanimivih www.steinhartwatches.de/en/marine-watch.html ...

Last Edit: od criptus.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1123

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Trend mehanskih ur je že dolgo časa spet živ in mislim da bo tako tudi ostalo. Mehanika pač ponuja več izzivov, ki jih čisto vsak ne zmore in tu se meri prestiž. Komplikacije neke uporabne vrednosti včasih niti nimajo a so vseeno merilo znanja, tradicije tehnološkega razvoja...

Se popolnoma strinjam s tabo.Res pa je tudi,da kvarci o katerih mi govorimo spadajo v popolnoma drug razred.Breitling npr. hrani njihove rezervne dele in komponente 20 let tako,da jih bo možno dolgo servisirati in ohraniti.

Osebno pa nekako raje nosim mehansko ETO, Soprod... kot pa kvarc. Tudi ta je, če nič drugega, zelo verjetno vsaj delno nastal na tekočih trakovih ... Seveda pa ga ni čez v hiši narejeno mehaniko a cena je zato hitro dvakrat višja :S Stvar okusa pač.

Problem je v tem,ker ni samo svar okusa........ www.minutka.si/components/com_kunena/tem...an/emoticons/sad.png

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1129

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
Seveda ni stvar samo okusa, ampak tu se strinjam s Criptusom, da šteje samo mehanika. Sam si že kar nekaj časa želim uro s prikazom luninih men. Razprodaja pri Brodniku bi mi prišla zelo prav, a je model Maurice Lacroix Les Clasiques Phase de Lune žal kvarčni in absolutno ne pride v poštev. Saj morda na zunaj zgleda kvarčna ura OK, ampak, če primerjaš fotki notranjosti mehanske in kvarčne ure, pa ti je vse jasno.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1130

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Definitivno sta mehanizma,ko jih primerjaš v notranjosti popolnoma različna svetova.
Sam sem tudi velik pristaš mehanike.Vendar hotel sem samo povedati,da visoko kakovostne kvarčne mehanizei kot v Breitlingu ne moremo primerjati znavadnimi.Te mehanizmi so 10X natančnejši od preostalih zaradi sistema uravnavanja teka pri temperaturnih nihanjih,ki so velik dejavnik točnosti pri kvarčnih urah(kvarčni kamni so zelo občutljivi na temeraturna nihanja,ki jim s tem upočasnijo frekvenco).Pri omenjenih mehanizmih proizvajalec trdi,da imajo maksimalno 15 sekund zamika na leto.Pri običajnih pa to včasih presega tudi 150 sekund na leto.Zato se lahko te mehanizmi pohvalijo udi z certifikatom kronometra.
Sam sem si kupil kvarčno uro predvsem za tiste dni,ko vem da bom morda mojo mehansko in večjo uro poškodoval torej,da mi bo njena velikost v napoto.Bodisi to pri športu ali pi kakšnih drugih opravilih in takrat me kvarčna ura čaka brez,da jo je treba navijati in nastavljati.
Drugače pa taka uro,ki jo iščeš ti mora imeti mehanski mehanizem.V mojem primeru gre za bolj športno in ne elegantno uro.
Tu sem našel en primerek(rabljen a doro ohranjen),ki ima kar dobroceno,če te zanima:https://www.chrono24.com/de/oris/mondphase--id1915217.htm?dosearch=true&manufacturerIds=188&urlSubpath=/oris/index.htm
Pa še eden,ki je nov.Vendar ga prodaja privat oseba. www.chrono24.com/de/oris/artelier-compli...th=/oris/index-3.htm

LP

Last Edit: od gasper.
minutka.si minutka.si minutka.si