minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: ROLEX OYSTERQUARTZ

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1131

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
C.O.S.C. navaja standard za pridobitev certifikata za kvarčne mehanizme, ki je največ +/- 0,2 sekunde na dan pri temperaturah 38stC ali 8stC. To znese letno +/- 73 sekund.

www.cosc.ch/chronometre4.php?lang=en

Je pa res, da za bolj stresne športne aktvinosti (kolo, tenis) in kakšno bolj konkretno fizično delo mehanike ne bi uporabljal oz je tudi ne. Za take primere je seveda boljša izbira kvarc. Po drugi strani pa se mi zi škoda denarja za kvarčno prestižno uro, ki bi jo imel samo za šport, saj takrat tako ali tako nosim nič ali pa Garmina, z GPS-om...

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1134

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
jaz sem z njim večkot zadovoljen.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1135

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Misliš z Rolexom na sliki na športu?

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1139

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
zadovoljen sem z rolexom.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1140

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Super...odlična debata med poznavalci glede mehanike in kvarca. Med poznavalci pravim zato, ker sem imel ta privilegij, da sem osebno spoznal maurica, gasperja in criptusa, ki sodelujejo v tej temi in za vse tri vem, da so vrhunski poznavalci in ekstremni ljubitelji ur, ki jim težko najdeš podobne v tej naši ljubi Sloveniji!

Naj dodam še svojih pet centov. Kar se tiče Rolexa in Breitlinga, omenjenih v tej temi, se absolutno strinjam z napisanim, saj imajo ure svojo zgodbo. In ravno zgodbe so tisto, kar pravzaprav prodaja ure. Je pa tudi res, da se sam počutim zelo nelagodno, če imam na zapestju kvarčno uro (silom prilike B) ), saj sem mnenja, da je "prava ura" izključno mehanika, vse ostalo je le prikazovalnik časa.

Bi pa poizkusil temo nadgraditi in peljati naprej. Ostanimo pri zgoraj omenjenih znamkah. O Rolexu ne bomo, saj ima hišne mehanizme, me pa zanima, zakaj npr. dati za Breitling Navitimer (ref. A23322) 4630 eur (z jeklenim pasom je še nekoliko dražja), ki ima ETA 7753 mehanizem? Ali pa za Breitling Chronomat (ref. A13356-991) 4190 eur, ki ima ETA 7750 mehanizem, ko pa se da za manjši ali podoben denar dobiti že hišne mehanizme (FC, GO...). Pustimo sedaj všečnost posameznega modela in zaobidimo zbiratelje, to razumem. Gre pri nakupu za "razvpito" ime, ki naj bi ga vsi Slovenci poznali, da se lahko potem postavljamo? Za kaj drugega? Pa tisto o modificiranih mehanizmih tudi lahko spustimo, saj je javna skrivnost, da ETA naredi kompleten mehanizem, vključno z dekoracijo in drugimi na novo vstavljenimi vitalnimi deli (navijalno pero, nemirkina spirala...), torej točno takega, kot jim ga naročijo. Kje je torej catch? Česa še ne vemo?

lp, igor

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1142

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
debata ki ji ni konca. tudi hubloti imajo valjoux, pa ura košta 15000eur. tudi iwc grande complication ima v osnovi valjoux 7750 pa košta reci in piši 170000eur.
ampak kadar taprava manufaktura predela cel mehanizem ( lager, rotor, balans, dekoracijo, cnc ploščo...) dobimo vrhunski izdelek.
inhouse mehanizmi so res bolj cenjeni ( in prav je tako), ker vaska manufaktura s hišnimi mehanizmi vloži milijone eur,chf..in stotisoče ur v razvoj.
koneckoncev, če se ura redno servisira, mora preživeti mene in moje otroke, pa naj bo z mehanizmom ETA ali pa inhouse patekom.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1146

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
@Igor
najprej hvala za pohvale. Poznavalec in strasten ljubitelj sem, do vrhunca mi pa še manjka nekaj 1000 km pomoje :pinch:

Pri cenovno zanimivih manufakturah bi omenil še Omego, saj je tudi pri Seamastru opustila zadnjo sled Ete (da se razumemo 2500 je bil neverjetno dober in natančen mehanizem, čeprav narejen na osnovi ETA 2892-A2). 8500 je sedaj popolnoma na novo razvit mlinček.

@Sokol
spoštujem tvoje mnenje a Hublot kot alternativo ponuja mehanizem UNICO, ki je izključno produkt njihovega R&D.

ETA in derivati so seveda vrhunski proizvodi, saj sicer ne bi bili osnova skoraj vsem vrhunskim modelom. Vseeno pa je pravi 'gušt' nosit manufakturo, sploh recimo kakšno omejeno serijo.

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1150

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
@criptus z vsem spoštovanjem...

hublot big bang - gold - cena 16500eur - valjoux7750
big bang black magic - 9900eur - valjoux7750
big bang ice bang - 11000eur - valjoux7750

hublot classic - 3700eur - ETA 2892-A2 modul
hublot big bang king palladium - 18400eur - ETA2892
hublot f1 king power - 15800eur - valjoux7750
hublot all black chrono - 15800eur - valjoux7754

in še bi lahko našteval.......

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1151

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Napisal sem kot alternativo. To pomeni da ponuja tudi in ne izključno svoj mehanizem (hublot unico 1240).

Odg:ROLEX OYSTERQUARTZ pred 14 let 3 mesecev #1152

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
@igor,hvala za lepe besede.
Kot je že omenil sokol,proizvajalci ne naročajo popolnih mehanizmov,ampak surove mehanizme t.i.Ebauche.
Te mehanizmi so posvem goli saj običajno nimajo ležajev oz. imajo kovinske,so brez nemirke, spirale.....Vsak proizvajalec jim potem dodaja svoje komponente.....
Glavni razlog,da se velike manufakture odločajo za lastne inhouse meh. je ravno zaradi ETINE politike,da bo ukinila to vrsto nedodelanih meh. in dobavljala le gotove mehanizme.Potem pa se zaplete še naprej ETA je dobila obisk od švicarskega urada za varsto konkurence zaradi njenega vodilnega položaja pri dobavljanju mehanizmov in njihovih delov.......
Mislim,da se bodo te mehanizmi v prihodnosti omejili.

minutka.si minutka.si minutka.si