minutka.si

Vse Novice

Corum - Golden Bridge Automatic

Corum.Golden.Bridge.jpgV 80. letih minulega stoletja je švicarski urar Corum obelodanil svoj zgodovinski in inovativen mehanizem imenovan Golden Bridge. 30 let kasneje na Baselworld 2011 predstavlja njegovo avtomatsko različico, manufakturni caliber CO 3131.

Zaradi podolgovate zasnove Golden Bridge mehanizma je izvedba avtomatske različice zahtevala povsem drugačen pristop. Namesto polkrožnega rotorja so Corumovi inženirji uporabili posebno utež, ki se namesto krožno premika v linearni smeri. Tak koncept ni nov in se uporablja zelo redko (na primer pri TAG Heuer - Monaco V4).

Podolgovat mehanizem počiva navpično vpet v ohišje iz rdečega ali belega zlata, ogledati pa si ga je možno z vseh strani po zaslugi štirih safirnih stekel, ki pokrivajo uro od zgoraj, spodaj ter bočno.

Corum.Golden.Bridge.1.jpgCaliber CO 3131 sestavlja 194 posameznih delov. Linearna utež drsi po vodilih iz posebnih materialov, ki omogočajo povsem gladek tek brez potrebe po prisotnosti kakrših koli maziv. Mehanizem bije s frekvenco 4HZ (28,800 a/h) in ima 40-urno rezervo navitja. Osnovna plošča mehanizma in mostovi so izdelani iz 18K zlata ter okrašeni z guilloché vzorcem graviranim v smeri gibanja uteži.

Corum Golden Bridge Automatic
je opremljen s črnim ali z rjavim usnjenim pasom in je na voljo v omejeni seriji 130 primerkov iz rdečega ter v 70 primerkih iz belega zlata.

Vir: corum.ch 

Corum Golden Bridge Automatic :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si