minutka.si

Corum Rolls Royce

Corum.Rolls.Royce.1.jpgLeta 1976 je švicarska urarska znamka Corum od proizvajalca super prestižnih avtomobilov Rolls Royce uspela  pridobiti uradno licenco za izdelavo prve tematske zapestne ure.

Corum je kot rezultat dogovora predstavil zagotovo eno izmed najbolj neobičajnih in izvirnih stvaritev - zapestno uro, ki posnema avtomobilsko masko hladilnika Rolls Royce z značilnim ornamentom - Spirit of Ecstasy na vrhu.

Prepoznavni simbol Rolls Royce avtomobilov, figura dame z rokami obrnjenimi nazaj in padajočimi oblačili, ki simbolizirajo krila, prav letos praznuje 100 let.

Corum Rolls Royce kljub velikemu zanimanju nikoli ni bil deležen serijske proizvodnje in je verjetno tudi zaradi tega postal izredno cenjen ter iskan med zbiratelji.

Corum.Rolls.Royce.jpgUro so izdelovali iz belega ali rumenega 18K zlata v moški in ženski različici, poganjal pa jo je skeletiran mehanski mehanizem z ročnim navijanjem.

Corum Rolls Royce prav gotovo ni za vsakogar in vsako priložnost, je pa zagotovo nekaj posebnega. Z malo truda in sreče ga je možno kupiti preko spleta za približno 4000€. 

Vir: hodinkee.com 

Komentarji   

0 #1 rolls royce 16:57 09-03-2011
No ja, lepa ravno ni :sad:
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si