minutka.si

BALL - BMW TMT

BALL.BMW.TMT.1.jpg

Nekoliko manj poznana švicarska urarska hiša Ball je pred tremi leti svojim kolekcijam zapestnih ur dodala novo, ki jo je posvetila nemški avtomobilski znamki BMW.

                         

Kot pravijo pri Ballu, so z bavarskim avtomobilskim velikanom zlahka našli skupne vrednote. To so: tehnološka dovršenost, funkcionalen dizajn, natančnost, zanesljivost in vrhunska kakovost. Uspešnim modelom Classic, Power reserve in GMT se je pred kratkim pridružil še TMT. Omejena serija TMT ima poleg osnovnih funkcij (ure, minute, sekunde in datum) tudi zanimivo funkcijo mehanskega termometra (TMT).

BALL.BMW.TMT.3.jpg

Uro poganja avtomatski kaliber BALL RR1601, ki kot rečeno vsebuje mehanski modul za merjenje zunanje temperature. Čeprav Ball BMW TMT ni prva ura s termometrom, je Ball omenjeni sklop razvil popolnoma na novo in ga tudi avtorsko zaščitil. Bimetal, ki je ključen sestavni del tega modula, je inženirje postavil pred zahteven izziv. Izjemno težko ga je bilo namreč skupaj z mehanizmom umestiti v omejen prostor znotraj ohišja ure. Inženirji so težavo uspešno rešili, s tem da se dimenzije ure niso bistveno spremenile. RR1601 se lahko pohvali še z dvema posebnostima. Prva je patentiran sistem, ki mehanizem ščiti pred mehanskimi udarci, poimenovali so ga Amortiser anti-shock System. Druga posebnost, ki jo premore Ball BMW TMT, pa je odpornost proti škodljivim vplivom magnetizma do 4.800 A/m.

BALL.BMW.TMT.2.jpg

Privlačna številčnica je zelo športnega videza. Sredinska perforirana dekoracija se razširi v urne indekse, ki so za boljšo vidljivost obogateni s 14 majhnimi cevkami. Ti vsebujejo poseben svetleč plin, ki v primerjavi s klasičnim luminiscenčnimi premazi ponuja kar 100-krat močnejso svetilnost. Nad številko 6 kraljuje inštrument, ki prikazuje temperaturo od -40 do +50 stopinj celzija (na voljo je tudi skala v stopinjah fahrenheida). Številčnici ne sme manjkati logotip BMW, oblikovalci pa so ji dodali tudi nekaj rdečih in oranžnih detajlov, ki poudarijo športen značaj ure.

BALL.BMW.TMT.Back.jpg

Ohišje Ball BMW TMT meri 44 mm in prihaja v različicah iz poliranega plemenitega jekla ali obdelan s črno prevleko (DLC tehnologija). V enakih barvnih odtenkih sta kupcem na izbiro tudi številčnici. Za različne okuse ljubiteljev Ball BMW serije poskrbijo tudi 4 različni tipi pasov. Ti so: kovinski, športen usnjen in klasična usnjena pasova v črni in rjavi barvi. Kupcem je za okvirno 6.000 € na voljo 1000 primerkov.

Vir: ballwatch.com

{youtube}PMnpqSZyUJI{/youtube}

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si