minutka.si

Montblanc - Metamorphosis II

 MB.MethamorphosisII.jpg

Montblanc za Metamorphosis II pravi, da je najboljše, kar ponujajo. In ponujajo zelo veliko. Dvomite? Berite dalje.

                         

Uro, ki združuje tako klasične urarske elemente kot moderno tehnologijo, bi lahko na kratko opisali z besedami: oblikovna in tehnična mojstrovina. Oblikovalci ničesar niso prepustili naključju. Poleg prvovrstnih materialov, iz katerih je Metamorphosis II izdelana, so uporabili kar 8 tradicionalnih urarskih oblikovnih tehnik, vse pa so v uro vdelane povsem ročno.

MB.MethamorphosisII_dial_12.jpg

Tudi ime ure je bilo izbrano skrbno in z namenom. Metamorphosis oziroma preobrazba je, lahko rečemo, funkcija ure in istočasno njena unikatna posebnost. S posebno ročico na levem boku ohišja se namreč številčnica ure spremeni iz klasične, ki prikazuje ure, minute in sekunde, v čisto pravi kronograf. To se zgodi v treh korakih. Najprej se počasi razpreta pomožni številčnici na številki 12 in 6, ki se v naslednjem koraku preobrazita v dve novi. Temu sledi dvig kronografske številčnice, učinek pa je resnično veličasten (priporočam ogled videa spodaj). Vse se zgodi popolnoma mehansko, za razvoj mehanizma (nekatere rešitve so celo patentirali) pa so potrebovali 4 leta.

MB.MethamorphosisII_dial_6.jpg

Uro sicer poganja manufakturni mehanizem na ročno navijanje Minerva Caliber MB M67.40, ki je sestavljen iz kar 746 delov. Izdeluje ga istoimensko 'mini' podjetje, z več kot 100-letno tradicijo, ki je od nedavnega v lasti Montblanca. Minerva je sicer specializirana za izdelavo malo številčnih 'one-push' kronografskih mehanizmov, s katerimi po novem oskrbuje prestižne modele Montblancovih časomerov. Vsekakor zelo modra poteza te urarske znamke, ki si je z nakupom zagotovila veliko konkurenčno prednost pred znamkami, ki uporabljajo tipske mehanizme, kot so: ETA, Sellita, Soprod, Technotime in druge.

MB.M67.40.jpg

Vir: forbes.com

Montblanc - Metamorphosis II :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si