minutka.si

Hamilton - Jazzmaster Regulator

Hamilton.Jazzmaster.11.jpg 

Hamilton je nedavno dopolnil kolekcijo Jazzmaster s svojim prvim regulatorjem. Hamilton Jazzmaster Regulator bo všeč vsem, ki prisegajo na klasiko, a hkrati iščejo nekaj več.

                         

Ime izhaja iz komplikacije regulator. Včasih so se tako imenovale velike ure z nihali, ki so se zaradi natančnosti uporabljale za umerjanje drugih ur. Njihova značilnost je bila ta, da je bil vsak kazalec na svoji osi. Ime se je ohranilo do danes, saj se ure s takšno postavitvijo kazalcev imenujejo regulator.

Hamilton.Jazzmaster.22.jpg

Za odčitavanje časa je pri regulatorjih potrebno nekoliko privajanja, kar pa v tem primeru ni nujno tudi slabo. Hamiltonov novinec je namreč kljub očitni asimetriji prijeten očem in hkrati, kot smo pri tej znamki vajeni, zelo solidno izdelan. Nič hudega torej, če bo naš pogled na privlačno številčnico nekoliko daljši.

Hamilton.Jazzmaster.dial.jpg

Serija Jazzmaster Regulator sestoji iz treh modelov, ki se v osnovi razlikujejo le po barvi številčnic, njihovih oznakah, kazalcih in pasovih. Tistim, ki jim usnjen pas ni všeč, pa si lahko izberejo tudi kovinskega. Ura z 42 mm velikim ohišjem v sebi skriva avtomatsko mehaniko z imenom H-12. Med zanimivejše podatke sodi vsekakor tudi cena. Ta znaša nekoliko manj od 1000 €, kar bo vsekakor pritegnilo številne kupce.

Vir: hamiltonwatch.com 

Hamilton 2013 (ang) :

Komentarji   

0 #1 Matrus 00:04 23-12-2013
Uh, lepotice. :)
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si