minutka.si

Zenith - El Primero Lightweight Chronograph

zenith_el_primero_lightweight.2.jpg

Zenith je predstavil zanimivo novost, omejeno serijo Lightweight Striking 10th Chronograph. Ura močno izstopa predvsem zaradi dveh lastnosti, to sta legendarni Zenithov Fly-back kronograf El Primero ter številne izboljšave, ki so pripomogle k izredno majhni skupni teži.

                         

Mehanizem caliber 4052, ki sestoji iz 334 komponent, je lažja izvedenka znamenitega kronografa El Primero. Inženirji so njegovo težo oklestili za 25 %, kar so dosegli z zamenjavo nekaterih sestavnih delov z lažjimi materiali, kot sta silikon in titan. To pa še ni vse. K nižji skupni teži pripomore tudi bistveno lažje 42 mm veliko ohišje ure, ki je izdelano iz karbonskih vlaken. Notranji del ohišja je iz posebnega aluminija in keramike, za gumba kronografa pa so, tako kot za nekatere dele mehanizma, uporabili titan. 

zenith_el_primero_lightweight.jpg

Drobovje ure je možno občudovati z zgornje in s spodnje strani. To omogočata transparentna številčnica in dno ure, ki sta prekrita s safirnim steklom. Tri pomožne številčnice služijo za prikaz ur in minut kronografa ter malih sekund. Osrednji rdeč kazalec z značilno Zenithovo zvezdo na koncu prikazuje sekunde kronografa na 1/10 natančno. Tako kot vse ostalo je poseben tudi pas. Osnova iz kavčuka je oblečena v visoko tehnološki negorljiv material Nomex. 100 izbrancev, ki si bo uro lahko privoščilo, bo moralo zanjo odšteti približno 16.000 €.

zenith_el_primero_lightweight_back.jpg   

Vir: zenith-watches.com

Zenith - El Primero Lightweight :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si