minutka.si

Panerai - Luminor Marina 8 Days

PAM00510.jpg

Ne le poletje, tudi letošnja jesen bo zelo vroča. Oficine Panerai za november pripravlja novost iz serije Luminor - Marina 8 days (PAM00510), ki bo opremljena s hišnim kalibrom P.5000. In nemara se sedaj sprašujete, kaj pri tem je tako zelo vroče? Poleg vsega ostalega, kar vznemirja Paneriste, je to predvsem cena. Jeklena različica ure bo namreč na voljo za manj kot 6.000 €, kar je izjemno ugodno glede na trenutne cene ur te kultne znamke in glede na dejstvo, da ura v sebi nosi hišni mehanizem.

PAM00510.detail.jpg

Prepoznavno 44 mm ohišje z značilno ročico, ki pokriva in s tem ščiti krono, je izdelano iz plemenitega jekla 316L 1.4435. Ta izjemno kakovosten material je visoko odporen proti koroziji in še posebej prijazen do kože, saj je popolnoma nealergen. Številčnica je tradicionalno zasnovana povsem preprosto in posledično pregledna ter berljiva tudi v zelo slabih pogojih, na primer v temi. Izdelana je v dvoplastni (sendič) tehnologiji, prikazuje pa ure minute in male sekunde. Ohišju je pripet črn usnjen pas z belimi šivi. Izdelan je tako, da deluje nekoliko obrabljeno, vendar se v popolnosti ujema z 'vintage' osebnostjo ure.

P.5000.jpg

Ustavimo se še pri mehanizmu, ki si zasluži posebno pozornost. P.5000 z ročnim navijanjem je nov izdelek urarske hiše Panerai in ima veliko skupnega z zgodovino te znamke. To je poleg zanesljivosti in robustne izdelave predvsem 8-dnevna rezerva navitja. Značilna je bila za modele iz 40. let minulega stoletja, torej za čase, ko je Panerai s svojimi urami še oskrboval diverzante italijanske vojaške mornarice. Pri zasnovi kalibra se čuti vpliv 'stare šole', saj so skoraj vsi detajli očem skriti. Mehanizem, ki ga lahko opazujemo skozi transparentno dno, poleg natančno ter estetsko obdelane glavne plošče razkriva le še nemirko in eno od kolesc. P.5000 sestoji iz 127 posameznih delov in teče s frekvenco 3 HZ (21.600 polnihajev na uro). Posebej je potrebno omeniti dva vzmetna bobna, ki uri zagotavljata, da bo brez navijanja tekla neprekinjeno več kot teden dni.

PAM00510.BACK.jpg

Dovolite mi še nasvet. V kolikor bi radi dobro investirali (tudi če vam Panerai ni preveč blizu), si kupite kakšen primerek. Vrednost PAM00510 bo z leti namreč brez dvoma naraščala, prav tako kot raste vrednost kakšni od žlahtnih pijač, kot sta to denimo izbrani konjak ali vrhunsko vino. 

Vir: panerai.com 
Panerai na SIHH 2013 :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si