minutka.si

Frédérique Constant - Slimline Tourbillon

FC.Slimline.Tourbillon.jpgPo izjemnem uspehu damske kolekcije slimline se je Frédérique Constant odločil, da predstavi še moško različico - omejeno serijo Slimline Tourbillon Manufacture.

Klasičen, eleganten in hkrati brezčasen dizajn čistih linij je le eden od atributov te ure. 43 mm veliko ohišje retro videza  je na voljo v več različicah. Ohišji osnovnih dveh modelov sta izdelani iz plemenitega jekla ter opremljeni s polirano jekleno luneto ali polirano luneto izdelano iz 18K zlata. Bolj prestižni različici se ponašata z ohišji iz titana.

Čista, brezhibno bela številčnica razkriva minutni tourbillon s sekundnim kazalcem, ki je integralni del rotirajoče kletke tourbillona. Za zanimiv prikaz dneva in noči, skupaj s pomožno številčnico na zgornji polovici številčnice, poskrbita dva dodatna kazalca. Zlat je okrašen s simbolom sonca (dan), moder pa z luno (noč).

FC.Slimline.Tourbillon.Dial.jpg

Frédérique Constant Slimline Tourbillon v sebi skriva manufakturni kaliber FC-980 s silicijevim zaskočnim mehanizmom. FC-980 je že deseti manufakturni kaliber te švicarske znamke po vrsti in njihov prvi hišni mehanizem s tourbillonom. Čudovito okrašen FC-980 s pozlačenim rotorjem je moč občudovati skozi transparentno dno.

FC.Slimline.Tourbillon.Back.jpg

Poleg vsega naštetega je osupljiva tudi cena ure. Ta skladno s poslovno  politiko znamke, ki ponuja izjemno kakovostne časomere za dostopno ceno, znaša (odvisno od različice) 26.000 € do 28.000 €, kar je za uro s tourbillonom v primerjavi z ostalimi proizvajalci pol ceneje. Frédérique Constant - Slimline Tourbillon Manufacture je opremljen s pasom iz aligatorjevega usnja z vodilno zaponko. Ponosen lastnik elegantnega časomera pa kljub sprejemljivi ceni za tourbillon ne bo mogel postati prav vsak, saj je ura na voljo v le 188 primerkih.

FC.Slimline.Tourbillon.wood.jpg

Vir: frederique-constant.com/en

Frederique Constant - FC - 980 Tourbillon :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si