minutka.si

Frédérique Constant - Slimline Perpetual Calendar Manufacture

Ura z mehanskim manufakturnim mehanizmom in večnim koledarjem za manj kot 8.000 eur? Ne, to ni prvoaprilska šala, to je Frédérique Constant Slimline Perpetual Calendar Manufacture.

                         

Filozofija urarske hiše Frédérique Constant se glasi: "Ponuditi kupcem prestižne ure za razumen denar". Tega se FC vsekakor drži, saj vedno znova preseneča z novostmi in mehanizmi lastne izdelave, ki se po zmogljivostih lahko merijo z najboljšimi na svetu. Glede na opazno nižjo ceno od konkurence upamo, da ne na račun kakovosti, a le čas bo pokazal svoje. Dejstvo je, da na primer model, o katerem teče beseda v tem prispevku, s hišnim mehanizmom in večnim koledarjem, stane manj kot 8.000 eur, primerljivi pa vsaj enkrat toliko in več.

Ura stare oblikovne šole je kljub prestižni komplikaciji in kopici informacij čistega in elegantnega videza, za kar gre zahvala skladnim in mehkim linijam ter ravno pravšnji količini različnih oznak na številčnici. Na izbiro sta v dveh barvah, beli in črni. Bela številčnica je na voljo celo v dveh različicah. Prva poskuša biti modernega izgleda, zato je popolnoma gladka in čista z urnimi indeksi brez številk ter s tankimi, elegantnimi suličastimi kazalci. Druga številčnica je bolj klasičnega videza, saj postreže z rimskimi številkami, guiloche vzorcem in retro kazalci. Značilna za FC slimline ure je čebulasta krona, ki sicer zagotavlja zelo dober oprijem, a zna biti včasih zaradi velikosti nekoliko moteča. Ohišje skriva še tri gumbe, ki so nameščeni na levi strain ter eden, ki je na desni. Gumbi, ki so vidni samo s strani služijo nastavitvam večnega koledarja.

Funkcije ure, ki so: prikaz ur, minut, dneva v tednu, meseca, prestopnega leta in luninih men nadzoruje kaliber FC 775 s samodejnim navijanjem. Pri FC so lahko povsem upravičeno zelo ponosni nanj, saj so ga razvili in ga tudi izdelujejo ter sestavljajo v svojih obratih. To ni mačji kašelj, saj razvoj takšne mehanike traja izjemno dolgo (v konkretnem primeru 3 leta), proizvodnja vseh delov pa je draga. Da bi kar se da pocenili proizvodnjo, ima mehanizem FC 775 vsega 191 sestavnih delov in ga je relativno preprosto sestaviti.

42 mm veliko in vsega 6.78 mm visoko ohišje je na voljo iz jekla ali v različici s prevleko iz zlata. Končni podobi primerni so tudi pasovi, ki so seveda ustrojeni iz aligatorjeve kože v črni ali temno rjavi barvi.

Vir: frederiqueconstant.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si