minutka.si

Oris - Chet Baker

oris.chet.baker.jpgZa vse ljubitelje jazz glasbe je Oris pripravil posebno presenečenje - omejeno serijo časomera Chet Baker. Oblikovalce sta navdihnila slavni jazz glasbenik Chet Baker in njegova uspešnica My Funny Valentine.

V oči pade nekaj res izvirnih detajlov. Na črni številčnici namesto številke 12 počiva velik violinski ključ, med urnimi indeksi pa so v diskretno notno črtovje v obliki kroga vpisane note romantične skladbe My Funny Valentine (video posnetek skladbe je na voljo v nadaljevanju). Presenečneje skriva tudi dno ure. Na zadnji strani je namreč uprizorjena silhueta velikega jazz glazbenika z njegovo trobento, serijska številka ure in Chetov lastnoročni podpis.

oris.chet.baker.back.jpgOhišje Oris Chet Baker meri 40 mm izdelano pa je iz plemenitega jekla. V sebi skriva Oris kaliber 733, ki je zgrajen na osnovi mehanizma Sellita SW 200. Prikazuje naslednje funkcije: ure, miute, velike sekunde in datum. Uri je pripet k celotni podobi skladen usnjen pas z vzorcem krokodilje kože. Kupci bodo čudovit in nadvse eleganten Oris Chet Baker za okoli 1500 € dobili v lični embalaži s priloženim miniaturnim metronomom. To je zelo sprejemljiva cena za lep zbirateljski kos v omejeni seriji 1929 primerkov. Omejena serija 1929 primerkov ponazarja letnico rojstva umetnika.

oris.chet.baker.box.jpg

Vir: oris.ch

Chet Baker - My Funny Valentine :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si