minutka.si

Vse Novice

ORIS - 110 Years Limited Edition

 Oris.110.ltd.1.jpg

Oris bo na prihajajočem sejmu urarstva in nakita v švicaskem Baslu predstavil klasiko, ki ni le lepa na pogled, pač pa se ponaša tudi s prvim hišnim mehanizmom te urarske znamke.

                         

Tehnično gledano Calibre 110 ni prvi Orisov hišni mehanizem. Manj znano je namreč, da je Oris od svoje ustanovitve leta 1904 ustvaril lepo število svojih kalibrov, in sicer kar 229. Svojo kreativnost je Oris (začasno) zaključil leta 1981, ko je sprejel odločitev, da bo v svoje ure vgrajeval le še kalibre proizvajalcev, kot sta ETA in Sellita. Vse do letos, ko so ponovno predstavili mehanizem, ki je plod lastnega razvoja.

Oris.110.ltd.calibre_1.jpg

Calibre 110 je zaznamovan s cifro 10, ki v numerologiji predstavlja srečno število. Poleg imena je desetka povezana še z leti razvoja in rezervo navitja. Takšna avtonomija je precej redka pri urah na ročno navijanje. Dosegli so jo s posebno zasnovo, ki vsebuje zajeten navijalni boben s kar 1,8 m dolgo vzmetjo. Kaliber se ponaša še z eno posebnostjo, ki jo je Oris celo patentiral. Gre za nelinearen prikaz rezerve navitja. Pomožno številčnico te komplikacije najdemo na številki 3. Mehanika, ki je vidna skozi transparentno dno ure, je poleg vsega še zelo lepa, kar so dosegli s skrbno končno obdelavo.

Oris.110.ltd.2.jpg 

ORIS - 110 Years Limited Edition privlačnega in elegantnega videza s 43 mm velikim ohišjem je na voljo v zlati in jekleni različici. Ohišju je pripet pas iz Louisiana črnega aligatorjevega usnja. Za srečen konec zgodbe povejmo še, da bodo izdelali vsega 110 primerkov vsake od različic. Znana je tudi okvirna cena. Ta bo znašala za uro s takšnimi presežniki in v primerjavi s konkurenco zelo sprejemljivih 4.500 € za jekleno in 12.200 € za zlato različico.

Oris.110.ltd.3.jpg

Vir: oris.ch

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si