minutka.si

Certina - DS1 Automatic

Certina_DS_1_avtomatic.jpgKlasično je lepo. Tega načela so se držali oblikovalci nove Certine DS1 Automatic in pri tem brez dvoma uspeli.

Ime ure pove, da v notranjosti bije avtomatski mehanizem, preizkušen 'ebauche' kaliber ETA 2824-2. Koncept DS (Double Security) so pri Certini vpeljali pred 52. leti in ga leto kasneje uspešno preizkusili v Himalaji, točneje pri vzponu na osem tisočaka Mount Dhaulagiri. Sistem DS združuje naslednje varnostne elemente: močno ohišje, safirno steklo, hermetična tesnila, posebno krono in ojačano dno ure.

Certina DS1 Automatic v vseh pogledih spominja na ure iz 60. let minulega stoletja, vključno s premerom ohišja, ki meri, za koga morda (pre)skromnih, 39 mm. Številčnica deluje preprosto, vendar v pozitivnem pomenu besede. Okrašena je z Guilloché vzorcem in velikimi rimskimi številkami na urnih indeksih 3, 6, 9 in 12. Ne manjka niti sredinski sekundni kazalec. Urna in minutna kazalca sta v obliki meča z vdelano svetlečo snovjo. Kar morda nekoliko zmoti, je na neobičajo mesto postavljeno datumsko okence. Zaradi svoje majhnosti in neobičajne postavitve nekoliko ruši proporcionalno podobo celotne ure.

Certina_DS_1_avtomatic_BL.jpgCertina - DS1 Automatic je kot nalašč ustvarjena za darilo ob kakšni slovesni priložnosti, kot so: diploma, obletnica poroke, osebni prazniki ali kaj podobnega. Kupci lahko za spodobno ceno 560 € izbirajo med dvema različicama, in sicer: s črno številčnico in črnim pasom iz aligatorjevega usnja ali s srebrno številčnico in z rjavim pasom.

vir: certina.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si