minutka.si

Chopard L.U.C Louis-Ulysse – The Tribute

Chopard.Louis-Ulysse_1.jpgChopard je lansko leto v počastitev 150. obletnice ustanovitve podjetja predstavil zanimivo žepno-zapestno uro in jo poimenoval po svojem ustanovitelju Louis-Ulysse Chopardu.

Skoraj pet centimetrsko ohišje je ekskluzivno oblikovano iz belega zlata s fino končno obdelavo, ki tej mojstrovini daje mehak in satenast videz.

Imenitna številčnica ne skriva svojega porekla. Izdelana je iz tradicionalnega materiala 'Lacquered ceramic' - svetleče keramike okrašene z velikimi rimskimi številkami ter legendarnim napisom “L.U.Chopard 1860”. 

Chopard.Louis_Ulysse_pocket.jpgLouis-Ulysse v sebi nosi Chopardov hišni žepni mehanizem L.U.C EHG na ročno navijanje, ki bije s frekvenco 21,600 a/h in premore 80-urno rezervo navitja. Izjemno kakovost mehanizma potrujeta kar dva certifikata, in sicer C.O.S.C. ter Ženevski pečat.

Pas, na katerega je pripeto ležišče za pričvrstitev ohišja, je izdelan iz krokodiljega usnja, ura pa se s pomočjo posebnega mehanizma v trenutku prelevi iz žepne v zapestno in obratno.

Cena Chopard L.U.C Louis-Ulysse – The Tribute je dobrih 30.000 €, izdelali pa so natančno 150 primerkov.

Vir: chopard.com

Komentarji   

0 #1 bond 09:02 04-03-2011
Tale izgleda izjemno.

Škoda ker ni cenovno bolj ugodnih izvedenk :-|
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si