minutka.si

Rolex Oyster Perpetual Explorer II

Rolex.Oyster.Perpetual.Explorer.jpgRolex ponosno predstavlja novost Rolex Oyster Perpetual Explorer II. Časomer ima zanimivo zgodovino, saj so prvotno različico na svojih zapestjih nosili alpinisti Sir John Hunt, Sir Edmund Hillary in Tenzing Norgay, ki so se leta 1953 uspešno povzpeli na Mount Everest.

Explorerja II bi lahko označili z besedami, ki jih sicer pri Rolexu že zelo dobro poznamo, in sicer: robustnost, trpežnost in zanesljivost. Lastnike bo zaradi tega gotovo našel predvsem med ekstremnimi športniki, pustolovci in raziskovalci.

Ohišje časomera meri 40 mm in je izdelano iz robustnega plemenitega jekla (904L). Fiksna luneta nosi številke od 1 do 24 in skupaj z dodatnim kazalcem v rdeči barvi služi za prikaz drugega časovnega pasu. Različne konice kazalcev, ki so prevlečene s posebno svetlečo snovjo, pomagajo v temi razlikovati ure, minute in drug časovni pas.

Številčnica je bele barve, oznake in kazalci pa so v kontrastni črnini. Okence z datumom na številki 3 pokriva značilna 'kapljica', ki se zaradi svojega povečevalnega učinka imenuje tudi kiklopova leča (Cyclops lens). 

Rolex Oyster Perpetual Explorer II poganja zanesljiv certificiran avtomatski mehanizem caliber 3186 z 48-urno rezervo navitja. Cena ure je 5.000 €.

vir: rolex.com 

Predstavitev Rolex Oyster Perpetual Explorer II :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si