minutka.si

Rolex - Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Rolex.Daytona.1.jpg

Legendarna Rolex Daytona je prav gotovo eden izmed najboljših, najbolj prepoznavnih in najbolj zaželjenih kronografov na svetu.

                         

Rolex je na Baselworld 2016 predstavil osveženo različico Daytone iz leta 1963 (ime je ura dobila po slavnem dirkališču Daytona). Novinka s polnim imenom Oyster Perpetual Cosmograph Daytona prihaja v dveh različicah.

Rolex.Daytona.Race.jpg

Ohišji premera 40 mm sta izdelani iz visokokakovostnega jekla 904L, razlikujeta se le po barvi številčnic ter po senčenju pomožnih številčnic kronografa. Svetlejša izvedenka ima črno obrobljene pomožne številčnice, različica s črno številčnico pa sivo senčene. Športni kronografi so ponavadi, tako kot pričujoča Daytona, opremljeni s tahimetrsko skalo na luneti. Nova monobloc Cerachrom luneta Daytone je izdelana iz visoko tehnološke keramike, ki je odporna na praske, korozijo in škodljiv vpliv UV žarkov.

Rolex.Daytona.BL.jpg

Rolex.Daytona.WH.jpg

Rolexova Oyster ohišja so sinonim za vodotesnost. Daytona ni izjema, ura tesni do 100 m. Dno ure je hermetično privito na ohišje in ga je možno odstraniti izključno s posebnim Rolexovim orodjem. Odpornost proti vdoru vlage s pomočjo posebnega Triplock sistema zagotavljajo še privita krona in gumbi kronografa. Številčnica je simetrična in lahko berljiva. Številko 12 krasi Rolexov zaščitni znak - krona, pod njim pa najdemo oznako modela in napis: Superlative chronometer.

Rolex.Dial.jpg

Monotonost barv nekoliko razbije rdeč napis Daytona nad spodnjo pomožno številčnico. Številčnica je nekoliko potopljena v ohišje, razdaljo do stekla pa zapolnjuje obroč z značilno neskončno gravuro RolexRolex ... Urni indeksi in kazalci so prekriti s posebno luminiscenčno snovjo Chromalight, ki se, preverjeno, odlično izkaže v slabih pogojih vidljivosti.

Rolex.Daytona.4130.jpg

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytono poganja hišni avtomatski mehanizem Calibre 4130. Opremljen je s Perachrom spiralo iz posebne patentirane zlitine, ki je odporna na nagativne vplive magnetizma in temperaturne spremembe. Calibre 4130 premore kar 72-urno zalogo navitja, kar je dovolj, da se ura ne ustavi preko vikenda, če jo lastnik nima na roki. Rolexovi mehanizmi so pregovorno poznani kot izjemno točni, natančno izdelani, robustni in obstojni. Kakovost dokazujejo s t.i. certifikatom Superlative chronometer, ki ga je lani redefiniral Rolex sam.

Rolex.Seal.jpg

Ure so testirane v Rolexovih laboratorijih, prestati pa morajo zelo zahtevne kakovostne preizkuse, ne le mahanike, pač pa celotnega izdelka. Dovoljeno odstopanje od referenčnega časa je vsega +/- 2 sekunde na dan, z zelenim pečatom pa je opremljena prav vsaka ura. Mednarodna garancija velja 5 let.

Vir: rolex.com

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si