minutka.si

Zenith - Christophe Colomb

zenith.colomb.jpgZenith po petih letih intenzivnega razvoja ponosno predstavlja svoj tehnološko in estetsko dovršen časomer posvečen slavnemu trgovcu, pomorcu in raziskovalcu Krištofu Kolumbu.

Krištof Kolumb je živel v 15. stoletju, poznan pa je predvsem po tem, da je ob iskanju novih pomorskih trgovskih poti do Indije prvi odkril Ameriko.

Posebnost Zenith - Christophe Colomb je žiroskopska kletka, ki preko stožčastih zobnikov in miniaturnih vzvodov skrbi za to, da je mehanizem ne glede na položaj ure vedno v vodoravnem položaju.

Ta miniaturni tehnološki čudež je ujet v kapsulo iz safirnega stekla kot nalašč za tiste, ki se radi prepuščajo igračkanju tudi v zrelejših letih.

zenith.columb.profil1.jpgMehanizem z ročnim navijanjem bije s frekvenco 5Hz (36.000 a/h) in ima 50 ur rezerve navitja. Kazalci, ki na treh ločenih številčnicah prikazujejo ure, minute, sekunde in rezervo navitja, so odeti v zapeljivo in elegantno modrino. Številčnica je okrašena z “Grain d’Orges” Guilloché vzorcem.

Časomer, ki meri v premeru 45 mm, je na voljo v belem, rumenem ali rožnatem zlatu za nekaj več kot 150.000€, le 25 dovolj premožnim ljubiteljem umetnosti in vrhunskih tehničnih dosežkov.

Zenith - Christophe Colomb je živ dokaz za to, da je še vedno možno predstaviti nekaj povsem novega, pri tem pa ostati zvest klasičnemu urarskemu dizajnu. In Zenith se je tokrat izkazal z odliko.

Vir: zenith-watches.com

Zenith - Christophe Colomb :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si