minutka.si

TAG Heuer Monaco V4

TAG_Monaco_V4_1.jpgTAG Heuer je tradicionalno povezan z avtomobilskim športom in nobeno naključje ni, da svojo revolucionarno novost predstavlja prav z modelom Monaco. Inženirje in oblikovalce je namreč pri izdelavi časomera Monaco V4, kot so poimenovali nov izdelek, navdihnil avtomobilski motor.

Avtomobilskim motorjem in urnim mehanizmom so skupni naslednji osnovni elementi: prenos, trenje, vrtilni moment in moč. TAG Heuerju je uspelo te elemente v urni mehanizem vpeljati na popolnoma nov in edinstven način.


Namesto klasičnih zobnikov so idej polni inženirji za prenos uporabili 13 miniaturnih jermenov debeline človeškega lasu. Zmanjšanje trenja so dosegli s posebnimi krogljičnimi ležaji, ki so jih uporabili namesto klasičnih sintetičnih rubinov.

TAG_Monaco_V4_3.jpgNov je tudi sistem za zagotavljanje rezerve navitja, ki linearno gibanje posebne uteži pretvarja v krožno. Navijalni rotor so nadomestili z 12-gramsko utežjo iz platine, ki poganja štiri vzdolžno v obliki črke V postavljene vzmetne bobne, po katerih je ura tudi dobila svoje ime.  

Revolucionarna TAG Heuerjeva inovacija prikazuje ure, minute in sekunde. Ohišje je izdelano iz platine, mehanizem z vsemi podrobnostmi pa je viden z obeh strani, saj sta zgornji in spodnji del prekrita s safirnim steklom.

Konceptna ura predstavljena na Baselworldu 2004 je sedaj našla pot tudi na prodajne police. Časomer je na voljo za 100.000 švicarskih frankov v omejeni seriji 150 primerkov.

Vir: thewatchquote.com

Predstavitev delovanje mehanizma (ang):

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si