minutka.si

Vozniki F1 in njihove ure

F1_Button.jpgFormula ena in zapestne ure imajo veliko skupnega. Vrhunsko tehnologijo, dovršen dizajn, preciznost, vzdržljivost, zanesljivost in prestiž.

Tako kot je motošport odvisen od točnega časa, so tudi časomeri odvisni od motošporta. Le kdo ne pozna Steva McQueena in famoznega TAG Heuer Monaco v filmu ‘Le Mans’ iz leta 1971.

Večina voznikov Formule ena ima sponzorje med pomembnejšimi proizvajalci ur. Njihove vrhunske modele in novosti imamo priložnost občudovati na zapestjih zmagovalne trojice na tiskovnih konferencah ob koncu dirke. Poglejmo katere ure bodo nosili vozniki v sezoni 2010.

Uradni in ekskluzivni urar v F1 je Hublot.

F1_HamiltonTAG.jpg Louis Hamilton je eden izmed ambasadorjev TAG Heuerja in predstavlja nov model Carrere. TAG Heuer bo verjetno letos sponzoriral tudi njegovega moštvenega kolega Jensona Buttona, ki pa je lansko leto na svojem zapestju nosil Graham London Brawn GP Limited Edition.

F1_Graham.jpg

Graham, sponzor lanskega moštva Brown GP, ki ga je letos prevzel Mercedes GP, ostaja partner moštva še naprej. Zanimivo bo videti kaj bo letos na zapestju nosil voznik moštva Michael Schumacher, ki je pravkar postal eden glavnih ambasadorjev Omege.
F1_Girard_Perregaux.jpg Ferrari je kljub temu, da ima v sodelovanju s Panerajem povsem svojo znamko ur, sklenil sodelovanje z Girard-Perregaux, ki je zanj ustvaril povsem novo kolekcijo časomerov Ferrari v omejeni izdaji.
F1_Massa.jpg Tudi letos ostaja brazilski dirkač Felippe Massa skupaj s svojim očetom tradicionalno zvest podjetju Richard Mille.

F1_Vettel.Casio.jpg

Sebastian Vettel, ki letos vozi za ekipo Red Bull, je odlične uvrstitve s svojimi dosežki napovedoval že pred sezono. Njegov sponzor je manj zveneče, a poznano Japonsko urarsko ime Casio.

F1_Oris.Williams.jpg

Partner Williamsa je že vrsto let švicarski Oris. Nico Hulkenberg, nov voznik Williamsa, bo bržkone izbiral med modeli sponzorja, medtem ko je njegov sovoznik v moštvu Rubens Barrichello že dalj časa uspešen partner velikana Audemars Piguet, ki vsako leto izda omejeno serijo časomerov Rubens Barrichello Royal Oak Offshore.

F1_TW.Steal.Renault.jpg

Renault je do leta 2012 podpisal strateško partnerstvo z nizozemskim proizvajalcem 'oversized' ur TW Steel.

F1_Truli.Buemi.jpg

Ostala moštva partnerstev s proizvajalci ur še niso sklenila. To pa ne pomeni, da vozniki ostajajo praznih rok. Ambasadorja Audemars Piguet sta poleg Rubensa Barrrichela še Jarno Trulli in Sebastian Buemi, ki tako kot Rubens predstavljata model Royal Oak Offshores.

Vir: thewatchpress.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si