minutka.si

Švicarska urarska industrija okreva

Swiss.Watch.Industry.2010.1.jpgŠvicarska izvozna urarska industrija v zadnjih mesecih beleži trdno rast, kar jasno potrjuje trend okrevanja po več kot 20-odstotnem padcu izvoza v lanskem letu.

Izvoz je v enem letu porasel za dobrih 14 odstotkov. Glavi delež pozitivne rasti gre časomerom izdelanih iz jekla, medtem ko je prodaja ur iz zlata stabilna.

V februarju 2010 je Švica izvozila več kot 430.000 ur, od tega največ v cenovnem razredu do 350 € (izvozna cena). V cenovnem razredu od 350 € do 2.000 € so zabeležili skoraj 50-odstotno rast izvoza, medtem ko je prodaja ur nad izvozno ceno 2.000 € padla za skoraj 4 odstotke.

Večina trgov po svetu kaže v pozitivno smer, med njimi najbolj izstopa Hong Kong. Po izrazitem negativnem trendu do januarja letos drugo mesto zasedajo Združene države Amerike, na tretjem mestu pa je Kitajska. Velik pozitiven trend beleži tudi Singapur, hkrati z državami Srednjega vzhoda, Združenih arabskih emiratov in Savdske Arabije. Po pričakovanju evropski trg še naprej ostaja dokaj medel. 

Vir: journal.hautehorlogerie.org

Komentarji   

0 #1 mate 10:28 05-04-2010
Kot posledica okrevanja urarske industrije pa se predvideva tudi 5-10% dvig cen. Najverjetneje v naslednjih dveh mesecih.
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si