minutka.si

Rolex prihaja v F1

Rolex_F1.logo.jpgRolex bo v sezoni 2013 postal uradni časomerilec prvenstva v formuli 1.

Dogovor o globalnem partnerstvu so na uradni slovesnosti okronali Bernie Ecclestone, Sir Jackie Stewart in predstavniki Rolexa. Kot rezultat dogovora se bo Rolexov logotip pojavljal na panojih okrog dirkališč in na sistemih za merjenje časa.

"Rolex je zaradi ugleda, ki ga uživa v urarskem svetu, brez dvoma pravi partner formule 1. Na ta dogodek so mnogi, ki jih privlači F1, čakali že dolgo in sedaj se tega upravičeno veselijo. Rolex ima kot pionir v svetu urarstva zavidljivo šprtno izročilo in zato je formula 1 pravo mesto zanj," je poudaril šef F1 Bernie Ecclestone.

Rolex_F1.jpg

"To je vnemirljiv korak za Rolex. Rolex in F1 združujeta pustolovski duh, najvišji standardi in močna volja premikati tehnološke izzive prav do roba možnega. Naša prizadevanja ciljajo na mlajše generacije," je dejal Gian Riccardo Marini CEO Rolex SA.

Legenda in prominentna oseba v F1 Sir Jackie Stewart je ob tem dodal: "Že več kot 40 let sodelujem z Rolexom in formulo 1 in sem prepričan, da je odločitev o partnerstvu prava in hkrati garancija za uspeh." 

Rolex.Daytona.jpg

Rolex je glavni sponzor mnogih prestižnih športnih tekmovanj, kot so: golf (The Open Championship), tenis (Wimbledon) in jadranje (Rolex Sydney Hobart). Aktiven je tudi v avtomobilskem športu. V poznih 50. letih 20. stoletja je sodeloval v avtomobilskih dirkah  24 ur Daytone na Floridi in z avtomobilskimi dirkami Goodwood Revival. Je tudi uradni časomerilec prestižne dirke 24 ur Le Mansa.

Vir: formula1.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si