minutka.si

Oropali urarno v le 199 sekundah

RopBeograd.jpgV spektakularnem ropu urarne sredi Beograda je tolpa imenovana Pink Panterji v manj kot treh minutah odnesla 80 prestižnih ur v skupni vrednosti 70 milijonov dinarjev, kar je nekaj manj kot 700.000 €.

Drzen rop se je zgodil v prodajalni prestižnih ur Identiko na ulici Kneza Mihajlova okoli četrte ure zjutraj. Kot je sporočila srbska policija, nihče ni ničesar videl niti slišal, kar je dokaz za to, da gre za delo profesionalcev.

Rop so izvedli tako, da so najprej s terenskim vozilom izruvali zaščitna vrata, zatem razbili steklo vhodnih vrat, pograbili ure in izginili v neznano. Zlikovci so bili očitno na rop odlično pripravljeni. Natančno so namreč vedeli, katere ure morajo vzeti, saj vseh omar in vitrin sploh niso odpirali. Trije roparji so bili celo oblečeni v svetleče jopiče (na sliki), da bi izgledali kot skrbniki mestne čistoče.

Pink Panterji so drzne rope izvajali po vsem svetu. Nekaj njenih članov, po večini Srbov ali Črnogorcev, je policija že aretirala, pri njih pa so našli velike količine denarja in zlata. Leta 2005 je policija ujela tudi šefa tolpe Dragana Mikića, vendar mu je kasneje uspelo pobegniti.

Vir: pressonline.rs

Ekskluziven posnetek varnostne kamere :

 

Komentarji   

+1 #1 panther 20:24 05-01-2012
A je že kaj opaziti povečano ponudbo ur na e-bayu :-*
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si