minutka.si

Luminor Panerai - paneristi.com

Panerai_Pam360_Paneraisti.com_.jpgV počastitev 10. obletnice ustanovitve spletnega portala paneristi.com in na željo uporabnikov foruma je Officine Panerai izdal posebno serijo svojega Luminorja imenovano Luminor for Paneristi’s Anniversary.

Forum paneristi.com je spletna skupnost nekaj tisoč oboževalcev ur Panerai z vsega sveta in je namenjen izmenjavi informacij, izkušenj ter prodaji ur iz druge roke.

Zunanjost ure je tipična za Luminor, saj ohišje meri v premeru 44 mm, krono pa pokriva  zaščitni mostiček, ki uri zagotavlja tesnjenje do 30 ATM (približno 300 m).

Ohišje, krona in zaščitni mostiček so površinsko obdelani s tako imenovano DLC (Diamond Like Carbon) zaščitno plastjo, ki uri daje lepši izgled in zagotavlja boljšo odpornost proti praskam. Postopek DLC je razvila ruska vojska za zaščito lopatic na helikopterjih, danes pa je DLC v uporabi v visoko tehnološko razvitih indstrijskih ustanovah, kot so NASA, F1 in druge. 

 Panerai_Pam360_Paneraisti.com_back_.jpgŠtevilčnica je tipično za Panerai minimalistična, z velikimi številkami 12, 3, 6 in 9 prevlečenimi s posebno svetlečo snovjo SuperLumiNova®, s katero so prevlečeni tudi kazalci. Logo podjetja in napis 'Luminor Panerai' sta v beli barvi.

Ura se od ostalih Luminorjev loči po dveh napisih na spodnji strani, in sicer: 'Paneristi.com' in 'Tenth Anniversary'.

Uro poganja hišni kaliber OP I z ročnim navijanjem. Ročno navijanje Luminorjev z zaščitnim mostičkom je posebno doživetje in za marsikaterega lastnika predstavlja poseben obred.

V čast spletnega foruma paneristi.com so s prodajo Panerai - Luminor for Paneristi’s Anniversary ekskluzivno pričeli kar na portalu. Vseh 300 primerkov, ki so jih proizvedli, so za ceno 5.000 € po pričakovanju prodali v nekaj minutah.

Vir: panerai.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si