minutka.si

Tissot Heritage 1936 - žepna ura na zapestju

Veliko urarskih znamk je v svoje zapestne ure vgradilo del zapuščine žepnih ur, Tissot Heritage 1936 pa je zagotovo eden izmed najboljših tovrstnih poskusov.

                         

 

Tissot Heritage 1936 je, kot namiguje ime, posvetilo kolekciji znamke iz davnega leta 1936. To so bili časi, ko so večinoma zaradi vpliva prve svetovne vojne in iz praktičnih razlogov, zapestne ure pričele izpodrivati žepne. Prvi primerki zapestnih ur so bili zaradi tega le predelane žepne ure. Urarji so jim preprosto pritrdili posebna ušesca, skozi katera so napeli usnjen pas, ki ga je bilo možno oviti okoli zapestja.

Tako predelane ure so bile razumljivo precej zajetne in prav takšen je tudi Tissot Heritage 1936. Ohišje iz plemenitega jekla namreč meri kar 45 mm premeru, nanj pa je v duhu tistih časov pripet robusten, surov usnjen pas. DNK žepnih ur ohranja tudi številčnica z velikimi starinskimi kazalci in napisi ter s prvotnim logotipom znamke. Omeniti velja še zanimiv vizualen detajl, ki je bil značilen za starejše ure, to je sivo-rjav kolobar na sredini številčnice.

Osnovne funkcije ure, ki so: prikaz ur, minut in sekund, zagotavlja mehanizem na ročno navijanje ETA Unitas 6498, ki je s svojo velikostjo več kot primerna izbira za to uro. Tissot je poustvaril še en privlačen detajl, to je pokrovček mehanizma na dnu ure. Odpreti ga je možno ročno, pri tem pa se razkrije prečudovit pogled na mehaniko, ki jo iz praktičnih razlogov pokriva safirno steklo.

Tissot Heritage 1936, ki je bil predstavljen na Baselworld 2016, je že na prodajnih policah, njegova cena pa znaša sprejemljivih 1000 eur.

Vir: tissotwatches.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si