minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: mali sekundni kazalec za debelejšo številčnico

mali sekundni kazalec za debelejšo številčnico pred 3 let 1 mesec #28448

• skuripanda
  • skuripanda avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 33
Poskusno delam eno DIY uro s posebno številčnico.
Ker gre bolj za eksperiment, sem večino stvari naročil kar od kitajcev. Nisem urar, tako da zadevo delam čisto samo po tem, kar najdem po spletu.

Mehanizem je klon ETA/Unitas 6498-2, torej Seagull ST3621 z malo sekundno številčnico spodaj.
Ker bo številčnica debelejša, sem si omislil ohišje, ki je namenjeno t.i. "sendvič" številčnici (dvakrat debelejša od običajne).

Zaradi debelejše številčnice sem naročil originalni ETA/Unitas 6498 del, osrednji zobnik (hour wheel, minute wheel) v višini H3 (obstajajo H1, ki je standard, in pa H2 ter H3, ki sta namenjena debelejšim številčnicam). Računam, da je kitajski mehanizem dovolj dober klon originala, da bodo ti deli pasali gor.

Urni in minutni kazalec sta tako (upam) rešena.

Problem imam s sekundnim kazalcem. v mehanizmu je to na t.i. "second wheel", ki pa obstaja samo v dveh različicah: del 220, ki je namenjen uram BREZ sekundnega kazalca, in pa 224, ki je namenjen uram s sekundnim kazalcem, vendar na običajno debeli številčnici. Tako da bom težko montiral standardni mali sekundni kazalec na debelejšo številčnico.

Obstajajo sekundni kazalci, ki imajo višji stebriček/cevko, ki se natakne na "pinion" na koleščku na mehanizmu. Vendar imam težavo najti tak sekundni kazalec s pravim premerom luknje.

Torej... Če je tu kak urar, kje se da dobiti mali sekundni kazalec (dolžina do 6mm) z višjim stebričkom, premer luknje 0,27, oblika standardna palčka, v srebrni barvi.

Po večdnevnem iskanju na spletu sem našel samo nekaj na esslinger.com, kjer imajo male sekundne kazalce z luknjo 0,28 (torej, stisnem, pa bi moralo delovati) z višjimi stebrički... ampak hočejo za poštnino (za kazalček, ki stane 5 dolarjev) 66 dolarjev, kar je malo huda - s tem je mali sekundni kazalček dražji od mehanizma IN ohišja skupaj.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si