minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: BREITLING: Premier collection, Navitimer 8, ..

BREITLING: Premier collection, Navitimer 8, .. pred 7 let 3 mesecev #24984

• d.golden
  • d.golden avatar Avtor teme
  • Gost
  • Gost
..Navitimer 1 38mm, itd.

Kakšna so vaša mnenja o novih kolekcijah, ki jih je izdal Breitling? Precej odstopa od tega kar so do sedaj ponujali in se jasno premaknili tam kjer so trenutni trendi (design, dimenzije,..).

Meni po pravici zelo všečno, vendar na spletu so odzivi precej negativni. Kakšno mnenje imate vi? Mogoče edini pomislek bi bil razmerje cena / kvaliteta? Kako vi dojemate to razmerje pri Breitlingu?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.

BREITLING: Premier collection, Navitimer 8, .. pred 7 let 3 mesecev #24985

• d.golden
  • Gost
  • Gost
pe še par:

BREITLING: Premier collection, Navitimer 8, .. pred 7 let 3 mesecev #24986

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Meni so lustne urce. Plus tega imajo nekatere in-house mehaniko.

Kolikor sem slisal ali bral feedback potencialnih kupcev tudi ni slab. Pocakmo stevilke...

Razmerje cena/kakovost ni najboljse. Ne glede na to, da kakovost ni vprasljiva se pri Breitlingu precej placa zgodbo.

BREITLING: Premier collection, Navitimer 8, .. pred 7 let 3 mesecev #24987

• RED_line
  • RED_line avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1
razen ta zadnje plave, so mi vse ostale zelo všeč.

BREITLING: Premier collection, Navitimer 8, .. pred 7 let 3 mesecev #24989

• haifisch
  • haifisch avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 391
Večina teh modelov mi je všeč, pravzaprav vsi. Samo na nekaterih ne bi smelo pisati Breitling. Dejstvo, da Breitling prehaja v mainstream, mi ni ravno pri srcu, saj je vse od časa Ernesta Schneidera, brand bil razpoznaven po robustnih, močnih in izstopajočih urah, ki so mu vrnile nekdanjo slavo in pridobile morje novih sledilcev.
Sploh, Navitimer v nekronografski različici mi deluje precej čudno in ne razumem zakaj se tako igrajo s svojim udarnim modelom.
Zanimivo se mi zdi, da se še vedno močno držijo B17 mehanizma, ki je derivat ETA 2824-2. Pričakoval sem malo več B20 oziroma Tudor MTP601, potem ko so ga pred slabima dvema letoma pametno "trejdali" za svoj B01 kronograf iz katerega je Tudor sestavil "in house" MTP813.
Cene so visoke in dokler jih trga sprejema so povsem logične. Breitling tukaj ne izstopa od svojih konkurentov. Kvaliteta nikoli ni bila vprašljiva. Ali so takšne ocene opravičljive? To ni vprašanje samo za Breitling, ampak za celotno HIgh End produkcijo. Pa tudi za večino srednjega in nižje srednjega cenovnega razreda. Trg je edini, ki je verodostojen za odgovore. In zaenkrat jih potrjuje.

Last Edit: od haifisch.

BREITLING: Premier collection, Navitimer 8, .. pred 7 let 3 mesecev #24992

• d.golden
  • Gost
  • Gost

haifisch napisal: Večina teh modelov mi je všeč, pravzaprav vsi. Samo na nekaterih ne bi smelo pisati Breitling. Dejstvo, da Breitling prehaja v mainstream, mi ni ravno pri srcu, saj je vse od časa Ernesta Schneidera, brand bil razpoznaven po robustnih, močnih in izstopajočih urah, ki so mu vrnile nekdanjo slavo in pridobile morje novih sledilcev.
Sploh, Navitimer v nekronografski različici mi deluje precej čudno in ne razumem zakaj se tako igrajo s svojim udarnim modelom.
Zanimivo se mi zdi, da se še vedno močno držijo B17 mehanizma, ki je derivat ETA 2824-2. Pričakoval sem malo več B20 oziroma Tudor MTP601, potem ko so ga pred slabima dvema letoma pametno "trejdali" za svoj B01 kronograf iz katerega je Tudor sestavil "in house" MTP813.
Cene so visoke in dokler jih trga sprejema so povsem logične. Breitling tukaj ne izstopa od svojih konkurentov. Kvaliteta nikoli ni bila vprašljiva. Ali so takšne ocene opravičljive? To ni vprašanje samo za Breitling, ampak za celotno HIgh End produkcijo. Pa tudi za večino srednjega in nižje srednjega cenovnega razreda. Trg je edini, ki je verodostojen za odgovore. In zaenkrat jih potrjuje.

Povzel si vse kar sem imel v mislih a nisem znal napisati. Ko se postavim pred dejstvo, če bi kupil novega Navitimerja 38mm, pa začnem postavljati zadeve na tehtnico.. B17 (sej je super, saaam 3,5 K eur....), pa pokrov ohišja so osiromašili z detajli, pa, pa, pa... ko potegnem črto pod vse skupaj, bi skoraj raje še malo pršparal za Rolexa OP 39mm... sam pol ko bi do tega prišel, pa bi verjetno začel še malo stiskat za Rolexa DJ 41mm... itd itd...... :D :D Pol na konc vsakič prespim, se zbudim, si nataknem SKX007 in si rečem 'bemu za ta gnar lej kaka ura'.. mah, počakmo še mal, pa bomo vidli" :) :D

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si