minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Ocena stanja in stroškov Helvetia Prestige

Ocena stanja in stroškov Helvetia Prestige pred 8 let 1 mesec #23075

• Ribnčan
  • Ribnčan avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Zdravo,

poznavalce bi prosil za pomoč glede dedkove Helvetie Prestige Automatic. Kot vidite, je ura že precej zdelana (predvsem steklo in ohišje), ob tem pa še ne dela (če zavrtim krono zaškrta). Zanima pa me, ali je glede na vse navedeno "obnova" še smiselna, v kakšnem obsegu in koliko bi približno predstavljal strošek takega podviga.

Hvala za pomoč
Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Ribnčan.

Ocena stanja in stroškov Helvetia Prestige pred 8 let 1 mesec #23076

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Če misliš uro nositi, je ne samo smiselna obnova, temveč nujna. Če jo misliš prodajat (kar je jaz sicer ne bi, ker je dedkova), pa ne -- ker je zdaj vredna praktično nič, potem bo pa vredna manj kot vložek v obnovo.

Vseeno, jaz bi ti predlagal, da uro daš kakšnemu urarju, ki popravlja stare ure (nekje na forumu je tudi seznam preverjenih urarjev, tudi med uporabniki se najde kakšen), da ti zamenja šipco (poceni, ker je plastika/pleksi), uro malo ščisti in poservisira. Strošek čez prst 50-100 evrov; manj dvomim, veliko več pa tudi ne bi smelo biti.

Dodaš še usnjen pas in imaš lepo uro z najbrž ETA mehanizmom (v vsakem primeru nek zanesljiv švicarski avtomatik), ki jo lahko nosiš tudi za vsakodnevno uporabo.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Matrus.
  • Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si