minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Neznana ura/potrebujem poc

Neznana ura/potrebujem poc pred 8 let 1 mesec #23055

• dusto
  • dusto avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 3
Pozdravljeni po dolgem času,rabim pomoč za ta ročni kronograph,predvsem bi rad določil znamko,katere nim označene na številčnici,ima pa okrogli žig na meganizmu pri nemirki,krog v katerem je črka M zgoraj in spodaj mala pikica,prosim za čim več informacij o tem kronografhu,znama,starost pa morda tudi ceno...Hvala vsem in se veselim

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.

Neznana ura/potrebujem poc pred 8 let 1 mesec #23056

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Zdravo, Dusto!

Sam sem te tukaj kar malo pogrešal, saj znaš vedno postreči s kakšnim zelo zanimivim kosom:) Po mojem mnenju je mehanizem v tvoji uri Landeron 47. Kaj je tisti logotip, nimam pojma, vsekakor pa ni znak od Landerona. Možno je, da ga je vtisnilo podjetje, ki je uro sestavilo. Landeroni so v tem obdobju poganjali malo morje različnih majhnih blagovnih znamk, ki so izdelovale na pogled zelo podobne ure, popolnega seznama njih pa ni nikjer. Tvojo uro bi uvrstil mednje, zato sama znamka, če jo kdaj slučajno izveš, ne bo drastično spremenila situacije. Ura je verjetno nekje iz začetka petdesetih, dosti starejša ne more biti, ker so prvi Landeroni te vrste (brez prestavnega kolesa) prišli na trg tik pred drugo svetovno vojno, vendar so bili na tri pusherje, kar pa tvoj ni. Če bi bila pa ura novejša, bi imela že novejši kaliber z incablocom.

Glede vrednosti je tako, da je ta družina kalibrov žal najmanj cenjena med kronografi te dobe, poleg tega uro pesti tudi vidno nova krona, po drugi strani je pa ohišje iz 18 k zlata (čeprav verjetno ne v celoti, znotraj je obroč iz medenine ali morda ne?) in zelo lep model, številčnica je meni super. Seveda zavisi od teže zlata v uri, jaz bi jo ocenil na okoli 400 €, vzemi ali dodaj kakšen Evro.
Zahvale: criptus, dusto

Neznana ura/potrebujem poc pred 8 let 1 mesec #23058

• dusto
  • dusto avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 3
Zdravo,Slamca!
Najti se ti zavalim za obširno strokovno oceno,ki jo je vedno zelo zanjimivo prebrati,obljubim da bom zdaj bolj aktiven,sploh če se znajdem na točki ko mi zmanjka znanja.Moja strast še vedno ostajajo žepne ure,če pa kaj več izvem o tem logotipu pa vam sporočim.p.s ceno bom pa rajši malo dvignil...

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si